Plataforma de continguts digitals de la ciutat de Manresa. Compartim coneixements i experiències.

Manresa Ciutat Àgora és un projecte transversal i vertebrador on podeu trobar continguts digitals de caire cultural, humanístic i científic generats a la ciutat.
Últimes publicacions
Vídeo destacat
En aquest diàleg, coneixerem què viuen i com (es) transformen tres dones amb camins vitals molt diferents

En les societats patriarcals com la nostra, sovint, l'experiència i la veu de les dones han estat invisibilitzades o relegades a segon terme, també en els espais religiosos. Alhora, l'experiència espiritual ha estat sempre i continua essent, inevitablement, motor de transformació, tant interior com exterior.

En aquest diàleg, coneixerem què viuen i com (es) transformen tres dones amb camins vitals molt diferents.

 

1:10:40 h
Una conversa sobre la literatura de Tallón i els límits de l’art contemporani

Com va poder desaparèixer d’un magatzem del Museu Reina Sofia una escultura de Richard Serra de trenta-vuit tones?  Aquest és el misteri que planteja la darrera obra de l’escriptor gallec Juan Tallón, Obra maestra, una novel·la poblada de personatges reals i inventats, a mig camí de la ficció i el reportatge. Una conversa sobre la literatura de Tallón i els límits de l’art contemporani.

1:30:48 h
Reflexions sobre el concepte de democràcia

La democràcia és una cosa nova. El sistema democràtic s’ha demostrat ser el millor pel govern dels nostres països i ciutats, però sentim la democràcia com una cosa nostra? La volem? La cuidem?

En una societat on el coneixement disponible és inabastable i la ignorància creix dia a dia, l'aprenentatge es posa en el centre

En una societat on el coneixement disponible és inabastable i la ignorància creix dia a dia, l'aprenentatge es posa en el centre. Som allò que aprenem i conviure és aprendre els uns dels altres i els uns amb els altres. Vivim en una societat d'aprenents. El projecte del capitalisme cognitiu posa els aprenents en una situació de competitivitat que no només valora els seus resultats sinó també l'ampliació constant de les seves capacitats. Qui perd el seu potencial, esdevé un residu. Enfront d'aquesta amenaça constant, com imaginar una aliança dels aprenents?  Això implica poder-nos preguntar: com volem ser educats?

1:00:16 h
Una de les veus imprescindibles de la literatura llatinoamericana. L’escriptora Gioconda Belli ens parlarà de la seva obra i conversarà amb la poeta Àngels Gregori

Nascuda l’any 1948 a Managua, Nicaragua, la poeta, novel·lista i activista Gioconda Belli va iniciar la seva carrera literària a principis dels anys 70, acompanyant l’escriptura amb la reivindicació públicament del paper de les dones a la societat, que la va portar a participar activament al Front Sandinista d’Alliberament Nacional i a ocupar diversos càrrecs al seu país. Fortament compromesa amb el seu temps,  ha lluitat contra les dictadures i ha treballat a favor de la llibertat d’expressió, sempre amb un fort compromís polític i feminista. Recentment ha publicat l’obra El pez rojo que nada en el pecho, que li va valdre el Premi de Poesía Jaime Gil de Biedma. És, actualment, una de les veus imprescindibles de la literatura llatinoamericana. L’escriptora ens parlarà de la seva obra i conversarà amb la poeta Àngels Gregori.