Govern obert i transparència

L'Ajuntament convoca la setmana vinent els plenaris del quatre Consells de Districte de la ciutat

Dimarts, 22 de Juny de 2021
L'Ajuntament convoca la setmana vinent els plenaris del quatre Consells de Districte de la ciutat

Convida a tothom a participar-hi en aquests òrgans de participació ciutadana on es tracten els assumptes que afecten el territori i on s'analitzen i es coordinen les actuacions que s'hi desenvolupen.

L’Ajuntament de Manresa convoca la setmana vinent els plenaris dels 4 Consells de Districte de la Ciutat (Centre, Llevant, Nord i Ponent) i convida a tothom a participar-hi. El Consell de Districte és l’òrgan de deliberació i representació del districte on es tracten els assumptes que afecten al territori i s’analitzen i coordinen les actuacions que s’hi desenvolupen.

Les convocatòries dels Consells de Districte:

Districte Centre: Dilluns, 28 de juny a les 19 h a l’Associació de Veïns Vic-Remei. Carrer de la Verge de l'Alba, 5.

Districte Llevant: Dimarts, 29 de juny a les 19.30 h.  A l’Espai Jove Joan Amades. Carrer Sant Blai, 14.

Districte Ponent: Dimecres, 30 de juny a les 19 h. A la Nostra Llar, entrada per la Plaça 8 de Març, 5.

Districte Nord: Dijous, 1 de juliol a les 19 h. A l’aula 101 de la UManresa-FUB. Avinguda Universitària, 4-6.

Els temes que es tractaran seran la revisió de les actuacions realitzades en cadascun dels districtes de la ciutat, el Pla Director de Participació i les noves propostes d’actuacions als districtes a través de la Plataforma Digital de Participació Ciutadana: Decidim Manresa.

Consells de Districte

La ciutat compta amb 4 districtes que engloben els següents barris:

  • Districte Centre: barris de Vic-Remei, Escodines, Barri Antic i Passeig i Rodalies.

  • Districte Llevant: barris de Sant Pau, Comtals, Sagrada Família, Font dels Capellans, Cal Gravat, Balconada, Viladordis i Cots-Guix-Pujada Roja.

  • Districte Nord: barris de Poble Nou i Carretera de Santpedor.

  • Districte Ponent: barris de Plaça Catalunya-Barriada Saldes, Mion-Puigberenguer, Valldaura, Miralpeix, Suanya, Xup, Torre Santa Caterina, La Guia, Bellavista i Sol i Aire.

Formen part de cada Consell de Districte un regidor/a delegat de l’alcalde que exerceix de regidor o regidora de districte; un regidor/a membre de la llista més votada a l'àrea del districte en les últimes eleccions municipals, que exerceix la presidència de la mesa del consell; les AVV del territori; fins a un 25% d'entitats del territori; 1 representant per cadascun dels partits amb representació municipal; ciutadans/es del territori; i un funcionari/a municipal com a dinamitzador/a que també aixeca acta de la sessió.