Govern obert i transparència

La xarxa de transferència URBACT Re-growCity organitza una conferència sobre com afrontar el declivi de petites i mitjanes ciutats europees

Diumenge, 09 de Maig de 2021
La xarxa de transferència URBACT Re-growCity organitza una conferència sobre com afrontar el declivi de petites i mitjanes ciutats europees

La conferència es durà a terme en format virtual i tindrà lloc el pròxim dimarts 18 de maig, de 9 a 15:30 h. En la sessió es donaran a conèixer exemples de bones pràctiques que algunes ciutats han posat en marxa per revitalitzar urbs petites i mitjanes en declivi estructural, es parlarà de la importància que té la renovada ‘Carta de Leipzig’ i es presentarà públicament la nova xarxa europea RegrowTown, entre altres.

Les vuit ciutats membres de la xarxa de transferència URBACT Re-growCity, liderada per l’Altena (Alemanya) i en la qual participa Manresa, han programat per al pròxim 18 de maig una conferència virtual sobre com afrontar el declivi de petites i mitjanes ciutats europees.

 

En la sessió, que es durà a terme de 9 a 15:30 h, es donaran a conèixer exemples de bones pràctiques que algunes ciutats han posat en marxa per revitalitzar urbs petites i mitjanes en declivi estructural, es parlarà de la importància que té la nova ‘Carta de Leipzig’ amb Heike Mages, de l’Associació Alemanya per a l’Habitatge, el Desenvolupament Urbà i l’Espai, i es posaran sobre la taula els desafiaments de la política per a revitalitzar els centres urbans des de la perspectiva de les ciutats mitjanes amb Marianna Roscelli, de la xarxa Eurotowns.

 

A banda, es donarà a conèixer la declaració d'alcaldes per a un millor suport a les ciutats més petites d'Europa, oberta a la signatura de qualsevol ciutat interessada, i es presentarà públicament la nova xarxa europea RegrowTown. Finalment, s'exposaran els resultats del treball conjunt entre les ciutats d'Altena (Alemanya), Aluksne (Letònia), Idrija (Eslovènia), Igoumenitsa (Grècia), Isernia (Itàlia), Melgaço (Portugal), Nyirbator (Hongria) i Manresa.

 

Concretament, es presentaran dues bones pràctiques: les botigues pop up, un mètode de baix cost per revitalitzar els locals comercials buits al centre de les ciutats, i les plataformes de voluntariat com a mètode de baix cost per donar suport a accions de dinamització social dirigides des de la comunitat. En el cas de Manresa, s’exposarà la creació de La Canal, un espai obert de trobada, intercanvi i suport mutu per a veïns i veïnes del Centre Històric de Manresa. Podeu consultar el programa sencer aquí. Per a poder participar en la conferència, cal inscriure’s prèviament a través d’aquest enllaç.