Govern obert i transparència

L'exposició dels 125 anys de les Bases de Manresa obre portes demà a Barcelona

Dimarts, 10 d'Abril de 2018
L'exposició dels 125 anys de les Bases de Manresa obre portes demà a Barcelona

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; i l'alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, inauguren la mostra aquest dijous a la tarda la seu central de la corporació provincial. La bandera de la Unió Catalanista, una de les peces més importants del patrimoni tèxtil modernista català, és el tresor de l'exposició, que ja s'ha pogut veure a Manresa i que es podrà visitar a la capital catalana fins el 14 de juliol

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; i l'alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, inauguren aquest dijous a la tarda la mostra “Els fonaments del catalanisme polític. Les Bases de Manresa, 125 anys”, l’exposició central de la commemoració dels 125 anys de les Bases. Produïda per la Diputació de Barcelona, la mostra es podrà visitar fins al 14 de juliol al vestíbul de la seu central de la corporació, a l’edifici de Can Serra (Rambla Catalunya, 126).

 

També està prevista la intervenció en l'acte d'un dels comissaris de la commemoració, Jordi Rodó, i hi assitiran igualment l'altre comissari, Francesc Comas; la comissària de l'exposició, la berguedana Rosa Serra; regidors de l'Ajuntament de Manresa i membres de la Comissió Cívica del 125è aniversari de les Bases, entre d'altres.

 

El tresor de l'exposició, que ja ha estat visitada per més de dos mil persones del 12 de febrer al 2 d'abril a Manresa, és la bandera de la Unió Catalanista, una de les peces més importants del patrimoni tèxtil modernista català. També recull fotografies, documents i exemplars de premsa de l’època.