Govern obert i transparència

S'enceten els dies dels actes centrals de la Festa de la Llum

Dissabte, 18 de Febrer de 2017
S'enceten els dies dels actes centrals de la Festa de la Llum

Demà s’encén la Nova Llum al Centre Històric i es dona el tret de sortida als Jardins de Llum; i dimarts, dia de La Llum, es durà a terme el tradicional seguici d’autoritats i la solemne concelebració eucarística a l’Església del Carme.

Dilluns i dimarts seran dos dies plens d’activitats d’allò més simbòliques i referents de la Festa de la Llum. Tot un seguit d’activitats relacionades amb la llum i l’aigua s’aniran desplegant pel Centre Històric de Manresa. D’una banda, demà al vespre, a les 7, s’encendrà la Nova Llum al centre històric; milers d’espelmes il·luminaran el nucli antic de la ciutat. Posteriorment, entre les 7 i les 10,  s’encetaran els Jardins de Llum, en què es podrà seguir un itinerari d’art, llum i aigua pel centre històric. Seguidament, hi haurà la processó d’espelmes (a l’església del Carme) i l’arribada de la Llum, l’Aigua i la Concòrdia a la Plaça dels Infants. A més a més, també hi haurà la segona marxa de les Cinc Mil Canes, una caminada popular amb torxes que començarà a les 17h al Parc de l’Agulla i que arribarà a l’església del Carme.

 

Al vespre, a les 8, hi haurà el Misteri de la Llum, un teatre litúrgic a semblança medieval que es farà a l’església del Carme. I per acabar amb més teatre, a dos quarts de 10 del vespre se celebrarà La Màgia del Kursaal, a la Sala Gran del mateix teatre, tot i que des de dijous passat ja s'han exhaurit totes les entrades.

 

Dimarts, dia del seguici

El tradicional seguici d’autoritats tindrà lloc el dimarts, Dia de la Llum. A un quart d’11 sortirà des de l’Ajuntament i arribarà a l’església del Carme, on se celebrarà, a dos quarts, una solemne concelebració eucarística presidida pel Pare Abat de Montserrat. A continuació, la colla castellera Tirallongues carregarà un pilar de quatre a les mateixes escales del Carme. Finalment, el seguici d’autoritats desfarà el camí per retornar fins a la Plaça Major. Allà, s’hi faran activitats diverses: una tronada, una ballada de cavallets, nans, gegants... i també sardanes.

 

Al matí, però, també s’hi podran fer altres activitats, com les visites al carrer del Balç, fins les 14h, a un preu de tres euros i gratuïtament pels menors de 8 anys.

 

Finalment, a les 7 de la tarda se celebrarà un concert a l’església del Carme emmarcat en el 18è Memorial Maria Comas, a càrrec de la Coral Font del Fil i l’Agrupació Coral de Talamanca. A la mateixa hora començarà l'emissió del programa "Islàndia" de RAC1, amb Albert Om, en directe des de l'auditori Plana de l'Om (entrada lliure).