Govern obert i transparència

Últims dies per fer les propostes pels pressupostos participatius del 2017

Dimarts, 17 de Gener de 2017
Últims dies per fer les propostes pels pressupostos participatius del 2017

El termini expira el 31 de gener. Fins llavors, es podran presentar, a nivell individual o a través d’entitats, propostes que no excedeixin dels 50.000 euros, i podran ser destinades a millorar l’espai públic, l’urbanisme, els equipaments de la ciutat o a finançar activitats o serveis a les persones.

El 31 de gener és el darrer dia permès per participar i presentar les propostes pels pressupostos participatius d’aquest 2017. Podran presentar propostes totes les entitats inscrites al Registre Municipal d’Entitats Ciutadanes i tots els ciutadans majors de 16 anys empadronats a Manresa presentant el formulari  que es trobarà a la web municipal o imprès a l’OAC, o bé mitjançat un correu electrònic a l’adreça participació@ajmanresa.cat. Les propostes de forma presencial es poden presentar a qualsevol registre de l’Ajuntament (OAC, Oficina d’Atenció Ciutadana, CIO, Policia Local o Edifici Infants).

 

El pressupost participatiu té un pressupost de 200.000 euros, però els projectes hauran de tenir un cost màxim de 50.000 euros cada un i podran ser destinats a millorar l’espai públic, l’urbanisme, els equipaments de la ciutat, o adreçats a finançar activitats o serveis a les persones.  En aquesta edició també es triaran un mínim de 4 projectes, si bé es podran tirar endavant els següents projectes més votats fins a esgotar la partida prevista de 200.000 euros.

 

Els procés de pressupostos participatius torna a incorporar aquest any també els 120.000 euros en inversions territorials dels Districtes -30.000 per cada un- i continuarà amb els treballs d’explicació del pressupost destinat a cada àmbit en el marc dels Consells Municipals  Territorials i Sectorials, i una sessió oberta a la ciutadania amb s’explicarà el pressupost municipal.

 

El procés es va iniciar-se el 15 de novembre de l’any passat. Durant el febrer i març es farà la valoració tècnica, s’obrirà un període d’esmenes i s’aprovarà i donarà a conèixer el llistat definitiu de projectes. Finalment, durant l’abril i maig –amb dates encara per confirmar- es presentaran a la ciutadania, s’exposaran i s’obrirà el període de votació.

 

A banda de la possibilitat que els ciutadans presentin projectes a títol individual, entre les novetats d’aquesta edició hi ha diferents accions que tenen l’objectiu de donar més facilitat als ciutadans per conèixer i votar els projectes.

 

Així, enguany durant tres dissabtes s’exposaran els projectes a la plaça Sant Domènec –l’any passat només es va fer un dissabte-. També està previst fer un estand itinerant que anirà pels diferents barris de la ciutat per informar i facilitar que els ciutadans puguin votar pels projectes que considerin més necessaris o atractius.