Govern obert i transparència

La primera Marxa del Pelegrí arrenca amb èxit i completa les 350 inscripcions previstes

Dimarts, 14 d'Abril de 2015
La primera Marxa del Pelegrí arrenca amb èxit i completa les 350 inscripcions previstes

L’organització tanca la inscripció per la caminada que diumenge recorrerà l’últim tram del camí Ignasià entre Montserrat i Manresa.

La primera edició de la Marxa del Pelegrí, que se celebrarà aquest diumenge, 19 d’abril, s’ha iniciat amb èxit i ja ha exhaurit les 350 inscripcions que havia previst l’organització per aquesta caminada.  La bona acollida és una excel·lent notícia de cara a fer-la créixer durant els propers anys.

La 1a Marxa del Pelegrí, una caminada entre Montserrat i Manresa, ha nascut amb voluntat d’impulsar l’últim tram del Camí Ignasià i forma part de les iniciatives que s’emmarquen dins el projecte Manresa 2022, que commemorarà els 500 anys de l’estada de Sant Ignasi de Loiola.

La caminada compta amb el suport dels ajuntaments de Manresa, Monistrol de Montserrat, Marganell, Castellgalí i Castellbell i el Vilar, el Patronat de la Muntanya de Montserrat, el Monestir de Montserrat, el Centre Excursionista dela Comarcadel Bages (CECB), l’Oficina del Pelegrí del Camí ignasià, l’Associació Amics del Camí Ignasià Barcelona  i altres entitats i empreses del territori.

Aquesta nova iniciativa té l’objectiu de seguir la petjada del pelegrí Sant Ignasi, que el 25 de març de 1522 baixava de Montserrat en el seu pelegrinatge des del País Basc cap a Jerusalem, i arribà a Manresa, on durant la seva estada d’onze mesos, va viure una profunda transformació espiritual que el va portar a redactar els Exercicis Espirituals i, posteriorment, a fundarla Companyiade Jesús.

Amb la primera Marxa del Pelegrí és pretén reviure l’experiència de Sant Ignasi i gaudir dels paisatges que van captivar-lo. La caminada per­met també experimentar l’acollida que va rebre a l’antic Hospital de Santa Llúcia (avui Capella del Rapte i Museu Comarcal) i redescobrir la ciutat que va inspirar aquest personatge de relleu mundial.

Així mateix, serà també una bona oportunitat per donar a conèixer espais patrimonials relacionats amb Sant Ignasi tant Castellgalí (casa dels Amigant) com a Castellbell i el Vilar (Font dels Miracles, que es troba a prop del Camí). L’Ajuntament de Castellgalí contribueix també amb la cessió del serveis del CasalCultural i per facilitar que els caminaires puguin passar per l’antic Camí Romà evitantla C-55.

Caminada popular no competitiva

La Marxadel Pelegrí és una caminada popular no competitiva oberta a tothom que ho desitgi, sempre que s’estigui correctament inscrit. La prova té una distància de 24 quilòmetres amb un desnivell positiu de 489 metres. La sortida serà a les 8 del matí a Montserrat. Els que s’hagin inscrit per a anar a Montserrat amb bus, la sortida serà les 7.15 h. des de l’Estació d’Autobusos de Manresa. L’arribada de la caminada està prevista fins a les 3 de la tarda al Museu Comarcal de Manresa. 

La caminada inclou quatre avituallaments al llarg del recorregut més a la sortida i a l’arribada. Hi haurà una botifarrada a l’avituallament de Sant Cristòfol de Castellbell, assegurança, un carnet del pelegrí i obsequis per als participants.  Hi haurà també un servei de massatges a l’arribada amb el suport dela FUB.

Concurs d’Instagram i altres serveis

La 1a Marxa del Pelegrí inclou un concurs d’Instagram amb quatre premis consistents en lots de productes valorats en més de 100 euros (ulleres, bambes i packs de cremes). La caminada preveu la col·laboració d’empreses col·laboradores (Fundació Alícia, Joviat, Mebaline, Supermercats Llobet, Forn de Cabrianes, Aneto i Cerveses Guineu), algunes de les quals oferiran productes elaborats especialment per la caminada.