Govern obert i transparència

L'Ajuntament de Manresa lliurarà dimarts vinent la Medalla de la Ciutat al Mèrit Cívic a Sebastià Catllà Calvet

Divendres, 20 de Setembre de 2024
L'Ajuntament de Manresa lliurarà dimarts vinent la Medalla de la Ciutat al Mèrit Cívic a Sebastià Catllà Calvet

L’acte tindrà lloc a les 7 de la tarda al Saló de Sessions de la Casa Consistorial.  La glossa anirà  a càrrec de Sebastià Catllà Fernández, fill del guardonat. També  intervindrà Toni Espinal Freixas, en representació de les entitats de la ciutat promotores d’aquesta distinció.

 

El pròxim dimarts, 24 de setembre, a les 7 de la tarda, el Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa acollirà l’acte de lliurament de la Medalla al Mèrit Cívic a Sebastià Catllà Calvet, per reconèixer  “la seva destacada contribució al desenvolupament del teixit social i econòmic del nostre territori".

En el Ple municipal celebrat el mes de juliol passat es va debatre i aprovar, per unanimitat de tots els grups municipals, la concessió de la Medalla de la Ciutat al Mèrit Cívic a Sebastià Catllà i Calvet. En aquest  Ple, i per defensar la proposta, van intervenir el director general d’Ampans, Toni Espinalt Freixes, el del patronat Sant Andreu Salut, Manel Valls Martorell, el de la Fundació Althaia Manel Jovells Cases, i el de la FUB, Antoni Llobet Mercadé. La petició per reconèixer la contribució de Sebastià Catllà  a la comunitat compta també amb l’adhesió de 25 entitats i empreses de Manresa.

Entre els mèrits que se li reconeixen destaca que Sebastià Catllà té una reconeguda trajectòria professional que s’ha significat  per la seva implicació en el teixit associatiu, industrial i econòmic de la comarca del Bages i sobretot pel seu compromís social en l’impuls de les persones amb discapacitat intel·lectual, i també per ser una persona  que ha cregut i ha treballat, des del convenciment, pels valors humans.  

Sebastià Catllà i Calvet, va néixer a Monistrolet de Rajadell l’any 1944. Va ser fundador de l’empresa metal·lúrgica L. Oliva Torras;  patró fundador del Centre de Formació Pràctica de Manresa;  fundador del Celler el Molí;  vicepresident de la Cambra de Comerç de Manresa (1998-2002), president de la Patronal Metal·lúrgica de Bages (1999-2003);  president de l’Associació d’Empresaris del Pont Nou, president d’Ampans i membre del Patronat de la Fundació Sant Andreu Salut.

En l’acte de lliurament de dimarts, s’iniciarà amb la intervenció  de Toni Espinal Freixas, director general d’Ampans, en representació de les entitats promotores de la Medalla. A continuació,  Sebastià Catllà Fernández, farà la glossa del guardonat. Tot seguit, la regidora de Presidència, Drets Socials i Persones Grans, Mariona Homs Alsina, llegirà l’acord de concessió, i l’alcalde de Manresa farà el lliurament de la medalla. 

L’acte finalitzarà amb el parlament de Sebastià Catllà Calvet i posterior cloenda a càrrec de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia.

Aquest acte es podrà seguir en directe a través de la web de l’Ajuntament de Manresa a: https://www.manresa.cat/web/menu/5914-en-directe

 

(*) Peu de foto: Sebastià Catllà Calvet (Fotografia Fundació Ampans)