Govern obert i transparència

L'Ajuntament de Manresa inverteix prop de 200.000 euros en la millora de centres educatius per al nou curs escolar

Divendres, 06 de Setembre de 2024
L'Ajuntament de Manresa inverteix prop de 200.000 euros en la millora de centres educatius per al nou curs escolar

Dilluns vinent, 9 de setembre arrenca el curs escolar 2024-2025, que a Manresa s’ha iniciat novament amb un nombre aproximat d’11.000 alumnes.

Els centres escolars de Manresa arrenquen dilluns 9 de setembre el nou curs escolar 2024-2025 amb un nombre aproximat d’11.000 alumnes, que es reparteixen en els 27 centres educatius de la ciutat que imparteixen d’infantil a secundària.

 

En concret, durant aquest estiu, l’Ajuntament de Manresa ha invertit un total de 191.272 euros en millores als centres educatius, a més dels que el Departament d’Educació de la Generalitat ha invertit en obres compartides o altres que ha fet.

 

Entre les millores més destacades cal subratllar l’obra civil per a la futura posada en marxa de l’ascensor de l’Escola La Font. Els treballs han tingut un cost de 110.000 euros que han estat finançats al 50% entre l’Ajuntament i el Departament d’Educació.

 

També s’han fet obres a l’edifici que acull l’escola Renaixença i la Llar d’Infants L’Estel, on s’ha sanejat tota la façana exterior que dona als carrers Bruc i Saclosa. Al mateix edifici, després d’haver fet el curs passat una important reforma estructural del gimnàs, ara s’ha fet una rampa per millorar-ne l’accessibilitat, una actuació que ha estat finançada pel Departament d’Educació.

 

Altres actuacions rellevants fetes per l’Ajuntament aquest estiu han estat els treballs de pintura a l’interior de l’Escola la Flama; la primera fase de la substitució de finestres exteriors del Conservatori Municipal de Música i la substitució del tancament d’alumini de la porta d’entrada de la Llar d’Infants Petit Príncep.

 

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Manresa, Pol Huguet Estrada, ha fet avui una visita d’obres a l’escola Renaixença, equipament on s’hi ha fet algunes de les millores.

 

 

Al voltant d’11.000 alumnes

 

El nou curs a Manresa s’iniciarà dilluns amb un nombre al voltant dels 11.000 alumnes, dels quals a l’entorn de 2.000 són alumnat del segon cicle d’educació infantil, prop de 5.000 són alumnat de primària i 4.000 de secundària obligatòria. Les xifres són aproximades perquè el procés d’assignació de plaça no es tanca fins ara al setembre.

 

Ja es constata, però, la disminució del nombre d’alumnat en el nivell d’infantil i l’increment en el nivell de secundària. Aquest curs 24-25 es mantenen el nombre de  grups respecte del curs passat 2023-24.

 

Pel que fa a les llars d’infants públiques, la ciutat ofereix per aquest curs 2024-2025 un total de 649 places: 47 a Infantil 0, 224 a Infantil 1 i 378 a Infantil 2, que aquest any augmenta l’oferta amb un grup més. De les 649 places, 300 són municipals i la resta llars d’infants que depenen de la Generalitat. Cal recordar que per tercer curs consecutiu, l’escolarització a I2 és gratuïta i que enguany l’Ajuntament de Manresa ha posat en marxa un ampli paquet de millores.

 

A més a més, aquesta setmana s’ha obert un nou període de preinscripció per a les  llars d’infants públiques per tal de cobrir les vacants que van quedar a la preinscripció del maig o també per poder quedar en llista d’espera (més informació en aquest enllaç: www.manresa.cat/preinscripcio-llars-infants-setembre).

 

Pel que fa a l’Escola d’Art i al Conservatori Municipal de Música de Manresa, el curs començarà el 12 de setembre.

 

L’Escola d’Art iniciarà el curs amb les places cobertes dels cicles formatius de Grau Mitjà de Serigrafia Artística i Grau superior d’Il·lustració i amb alguna vacant al cicle de Grau Mitjà d’Assistència al Producte Gràfic Imprès.

 

Destacar també els nous tallers monogràfics de Dibuix i Color, Gravat, Serigrafia, Pintura i Ceràmica i Procediments Pictòrics. Les inscripcions als tallers, que s’impartiran tots de tarda, s’inicien el 16 de setembre.

 

Al Conservatori Municipal de Música de Manresa es manté l’oferta formativa i actualment encara estan obertes les preinscripcions per als ensenyaments d’Escola de Música.

 

En relació al nou curs que comença, la ciutat de Manresa comptarà amb una nova edició del Pla d’Educatiu d’Entorn que es du a terme conjuntament amb el Departament d’Educació.

 

I destacar algunes novetats d’aquest curs com:

-       Nou emplaçament de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI), que es trasllada a l’edifici de l’Institut lluís de Peguera.

-       Augment de l’oferta de places del nivell d’I2 en escoles bressol municipals. 20 places noves a la llar d’infants Bressolvent.

-       Nova oferta de cicles formatius: CFGS de Tècniques d’Actuació Teatral que s’impartirà a l’Institut Lluís de Peguera.

-       Nova oferta de cicles a l’Institut Guillem Catà: CFGS de Mediació Comunicativa i IFE en Cura d’Animals i Espais Verds

-       Canvi d’horari dels cicles formatius de l’escola d’Art, que es passen a impartir tots en horari de matí.

 

 

(*) Peu de foto: El regidor Pol Huguet ha visitat avui l'Escola Renaixença, un dels centres on s'hi ha fet actuacions de millora