Manresa acull aquesta setmana l'assemblea general de la xarxa europea de ciutats mitjanes Eurotowns
Dilluns, 31 d'Octubre de 2022Tindrà lloc els dies 2 i 4 de novembre al Centre Cultural el Casino i altres punts de la ciutat, amb l’assistència de representants més d’una desena de ciutats europees i catalanes que formen part d’una xarxa que té l’objectiu de debatre estratègies i experiències per desenvolupar ciutats més sostenibles i properes.
Del 2 al 4 de novembre de 2022, Manresa acollirà l'assemblea general anual d'Eurotowns, la xarxa de ciutats mitjanes europees d'entre 50.000 i 250.000 habitants, destinada a impulsar l'intercanvi de pràctiques i coneixements, així com fer més presents aquestes ciutats, i tenir una veu més forta a les institucions de la UE i als processos de presa de decisions, amb l'objectiu final d'aconseguir ciutats més sostenibles, inclusives, pròsperes i pacífiques.
L'Assemblea General tindrà una durada de dos dies i s’espera que hi assisteixin representants d’entre 10 i 15 ciutats membres, amb l’objectiu d’acordar les prioritats, el pla de treball i el pressupost de la xarxa de cara al 2023. També es revisarà la feina feta pels diferents Grups de Treball de la xarxa, i s’informarà de les futures accions previstes per cadascun dels grups.
La trobada també inclourà, el dijous 3 de novembre a la tarda, la reunió del Grup de Política Estratègica (SPG) d'Eurotowns, que agrupa els representants polítics de les ciutats membres. En el marc de l'esdeveniment SPG, tindrà lloc una sessió inspiradora sobre com les ciutats, especialment les de mitjana dimensió, poden afrontar els nous reptes globals i locals mitjançant l'ús d'eines més efectives, eficients i democràtiques.
La sessió “Eines clau per als reptes clau de les ciutats” és oberta a representants polítics i tècnics de les ciutats adherides, així com a representants dels municipis de la província de Barcelona i experts, i comptarà amb la presència d’un representant de l’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional de la Diputació de Barcelona.
Durant aquesta sessió, tres ponents debatran sobre una sèrie d'eines clau per transformar la gestió a les ciutats mitjanes L'objectiu és fer front al clima global, l'energia i la crisi econòmica, mantenint l'accent en el desenvolupament urbà equilibrat, l'economia verda, la justícia social i el bon govern.
Jon Aguirre, arquitecte, consultor de Paisaje Transversal i representant del Punt URBACT espanyol, moderarà tota la sessió.
Christian Gangl, president d'Eurotowns, introduirà el tema tot parlant de la importància, per a les ciutats mitjanes, de triar les eines adequades per desenvolupar les seves polítiques, obrint el debat posterior, que se centrarà en:
- L'estratègia de ciutat: dels objectius globals als objectius locals, a càrrec de Jon Aguirre:
- Governança, aliances i implicació ciutadana, a càrrec d'un expert de CGLU (per confirmar):
- Mesurar el progrés i prendre bones decisions mitjançant el seguiment i l'avaluació, a càrrec de Mireia Borrell, analista en cap d'Ivàlua, Institut Català d'Avaluació de Polítiques Públiques.
Anna Crespo Obiols, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, clourà la sessió.
Per a més informació de l’agenda de les jornades cliqueu AQUÍ.