Govern obert i transparència

El Síndic de Greuges atén 17 persones en la seva visita a Manresa

Dijous, 02 de Juny de 2022
El Síndic de Greuges atén 17 persones en la seva visita a Manresa

De les 17 atencions realitzades, 10 van ser queixes i 7 consultes, totes fetes per persones residents a Manresa i versaven en consum (electricitat i gas), urbanisme, sanitat i tributs, entre altres.

 

L’equip del Síndic de Greuges de Catalunya va atendre ahir, 1 de juny, 17 persones residents a Manresa, 10 de les quals van fer queixes i 7 van fer consultes. D’aquestes queixes, 2 anaven adreçades a l’Ajuntament de Manresa.

En aquesta ocasió, l’equip del  Síndic va atendre de forma mixta: presencialment al Centre Cultural el Casino  i de forma telemàtica, per telèfon o videotrucada.

Les problemàtiques plantejades van ser, entre d’altres, temes relacionats amb consum (electricitat i gas), urbanisme, sanitat i tributes, entre altres.

Per concertar entrevista calia haver enviat prèviament un missatge al correu electrònic sindic@sindic.cat o bé haver trucat al telèfon gratuït 900 124 124.

La darrera visita que havia fet l’equip del Síndic a Manresa, el 22 de febrer passat,  va ser 100%  telemàtica, i es van atendre a un total de 29 persones, amb  16 queixes i 13 consultes.

El Síndic té la funció d'atendre les queixes de totes les persones que es troben desemparades davant l'actuació o la manca d'actuació de les administracions. Vetlla pel bon funcionament de l'Administració de la Generalitat i dels ens locals de Catalunya, com ara els ajuntaments, les diputacions o els consells comarcals. Per tant, actua com a supervisor i col·laborador de l'Administració catalana, amb l'objectiu d'ajudar a millorar-ne el funcionament.

També supervisa les empreses privades que presten serveis d'interès públic, com ara la llum, la telefonia, l'aigua, el gas, el servei postal, etc.

Aquestes atencions a la ciutadania s’emmarquen dins el conveni singularitzat signat entre l’Ajuntament de Manresa i el Síndic de Greuges, que va ser prorrogat a finals de 2021 per quatre anys més, i a través del qual aquesta institució es compromet a fer quatre visites anuals per atendre els manresans i manresanes, fer un informe i una visita anual al Ple municipal per donar compte de la seva actuació a nivell del nostre municipi.