Govern obert i transparència

L'Ajuntament de Manresa obre una enquesta per elaborar el Pla Director de Participació Ciutadana

Dilluns, 28 de Març de 2022
L'Ajuntament de Manresa obre una enquesta per elaborar el Pla Director de Participació Ciutadana

Es tracta d’un document que fixarà els objectius en matèria de participació i marcarà les línies estratègiques per assolir-los.

L’Ajuntament de Manresa es dotarà d’un Pla Director de Participació Ciutadana, un document que fixarà els objectius en matèria de participació i marcarà les línies estratègiques per assolir-los. De manera prèvia, els serveis tècnics municipals han realitzat una primera diagnosi sobre l’estat de la participació ciutadana a la ciutat, que ara es posarà a debat amb la ciutadania i les entitats de Manresa, per tal que hi facin aportacions a través d’una enquesta. Totes aquelles persones que hi vulguin participar ho poden fer a través d’aquest enllaç. Han de ser majors de 16 anys.

Un cop recollida tota la informació, es realitzarà una sessió de retorn a totes les persones interessades per donar a conèixer els resultats. La següent fase serà ja l’inici del procés participatiu per plantejar accions per al Pla Director.

 

 

Un procés iniciat a finals del 2021

El procés es va iniciar a finals de l’any passat, amb la valoració de l’estat de la participació ciutadana a la ciutat, tan pel que fa als mecanismes de participació que promou l’Ajuntament de Manresa com pel que fa a les diferents entitats i associacions que existeixen a la ciutat. En aquests mesos, s’han realitzat entrevistes al personal tècnic responsable dels diferents Consells Municipals i s’ha realitzat una enquesta a les entitats inscrites al Registre Municipal d’Associacions que ha estat contestada per 87 entitats, un fet que es valora molt positivament perquè ajuda a tenir una fotografia més aproximada sobre la situació de les associacions i la valoració que fan dels diferents mecanismes de participació.

Com a òrgans de participació, l’Ajuntament de Manresa compta en l’actualitat amb els Consells Sectorials i els Consells de Districte. També engega processos participatius i compta amb la plataforma de participació ciutadana Decidim Manresa.