Govern obert i transparència

Àgora economia circular

Quins projectes d'economia circular es podrien desenvolupar a Manresa?

L'Ajuntament de Manresa, el Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, i el Centre Tecnològic de Manresa organitzen el proper mes de febrer l'ÀgoraEC d'Economia Circular, una oportunitat per a descobrir idees de negoci o projectes sobre economia circular, i, alhora, enriquir-los aportant solucions i millores que permetran potenciar-los.

Una oportunitat per a conèixer i donar a conèixer projectes d'economia circular, per a consolidar una idea de negoci, per a col·laborar i compartir, i per fer xarxa.

En el marc de l'Àgora, diverses persones emprenedores o organitzacions presentaran els seus projectes o idees de negoci, el quals han d'estar vinculats en l'àmbit de l'economia circular, han de versar sobre els residus, i s'han de poder implementar a Manresa.

L'ÀgoraEC, a més, és una trobada oberta a la participació de totes aquelles persones que des de diversos àmbits (institucions, ONG, empreses gestores de residus, empreses que cerquen solucions, acadèmics, ...) volen contribuir, des de la seva expertesa i coneixement, a perfilar i consolidar els projectes que es presentin.

La jornada comptarà amb l'assessorament d'un equip de mentors, els quals tenen una doble tasca: per una banda, i a l'igual que la resta de persones participants, enriquir el projecte amb les seves recomanacions; i, per l'altra, escollir-ne un d'entre tots els projectes presentats, juntament amb els organitzadors de la trobada. El projecte escollit obtindrà un estudi en profunditat que l'ajudarà a potenciar o consolidar (informe de viabilitat, d'alternatives, de màrqueting, de comunicació, etc.).

Culminant el projecte Urbanwins

L'Àgora EC s'emmarca dins el projecte europeu UrbanWins en el que col·labora l'Ajuntament, i que té com a objectiu desenvolupar i implementar Plans estratègics eco-innovadors per a la prevenció i la gestió de residus, que impulsaran la resiliència mediambiental urbana, i contribuiran en avançar envers patrons de producció i consum més sostenibles.

Quan i com pots participar?

La trobada es portarà a terme el dilluns 18 de febrer de 2019, de 12 a 16 h a l'Escola Universitària Politècnica de Manresa

Per a participar:

Pots presentar un projecte a l'ÀgoraEC emplenant la fitxa que trobaràs en aquesta web. Si el que vols els participar a analitzar els projectes que es presentin, inscriu-te accedint a l'enllaç

Més informació: urbanwins@ajmanresa.cat