Govern obert i transparència

Premi Iniciativa Juvenil Cooperativa

L’Ajuntament de Manresa convoca el Premi Iniciativa Juvenil Cooperativa ( 1a edició) d’acord amb els termes següents:

Objecte de la convocatòria.

L’objecte del Premi Iniciativa Juvenil Cooperativa és incentivar als joves a cooperar, organitzar-se, i emprendre de manera col·lectiva, a través d’una fórmula d’economia social com son les iniciatives de cooperatives juvenils .

Per incentivar la creació d’aquest tipus de projectes i, alhora, per promoure que les iniciatives puguin portar-se a terme i esdevenir una realitat, es vol premiar als millors d’ells amb una val de compra que els permeti adquirir material i altres necessitats materials lligades al projecte.

Aquest Premi doncs, pretén ser una crida d’iniciatives impulsades per persones joves que vulguin oferir serveis i/o productes que satisfacin necessitats del territori on es volen implementar, acompanyar-les, premiar-ne les més viables, i possibilitar que esdevinguin una realitat.

Persones beneficiàries

Poden presentar treballs i optar als premis tots aquells joves amb edats compreses entre 16 i 29 anys que resideixin a les Comarques del Bages, Moianes o el Solsonès. A aquest efecte es tindrà en compte el domicili que consti en la document d’identificació dels participants llevat que s’aporti certificat o volant d’empadronament.

Requisits dels participants

Els participants hauran de complir els requisits següents:

-          Ser un grup format per com a mínim 4 persones. Tots ells hauran de tenir una edat compresa entre 16 i 29 anys.  Aquest grup haurà de designar una de les persones com a interlocutor que serà amb qui es mantindran les comunicacions.

-          L’àmbit geogràfic de les activitats plantejades s’ha de situar a les comarques del Bages, el Moianès o el Solsonès.

-          Haver estat assessorades o comprometre’s a ser-ho amb posterioritat a la presentació del concurs per l’equip d’assessorament de l’Ajuntament de Manresa- ProManresa.

-          En el cas dels menors d’edat , el fet de participar comporta que tenen el consentiment dels pares o tutors per aquells actes on així es requereixi.

-          Els participants assumeixen la responsabilitat envers l'Ajuntament de Manresa del contingut de la proposta presentada i en seran responsables davant de tercers.

-          La participació en aquest concurs implica l'acceptació d'aquestes bases i el no compliment de les mateixes significarà la desqualificació immediata.

-          La presentació de sol·licitud de participació també comporta la declaració de no incórrer en cap de les causes establertes en l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i estar al corrent d’obligacions tributàries amb l’Ajuntament de Manresa així com l’autorització a l’Ajuntament de Manresa perquè pugui obtenir l’acreditació de les condicions a través de mitjans telemàtics.

Premis

Els premis a les iniciatives més ben valorades seran els següents:

            1r premi, val de compra per valor de 1.500,00 euros

            2n premi, val de compra per valor de 700,00 euros.

            3r premi, val de compra per valor de 250,00 euros.

El premis consistiran en vals de compra per aquests valors, amb els quals es podrà realitzar la compra de material d’oficina i papereria, material artístic i de manualitats, ordinadors, càmeres, reproductors i altres tipus d’elements informàtics, jocs, llibres o qualsevol altre tipus de material de papereria

Els vals de compra s’utilitzaran en la cooperativa o empresa d’economia social i solidària a determinar per l’Ajuntament de Manresa i s’hauran de bescanviar en el termini de 2 mesos des del seu lliurament.

Termini i lloc de presentació

El termini de presentació de sol·licituds per participar comprès des del dia 1 d’agost al 30 de setembre de 2024.

Les sol·licituds podran presentar-se:

Presencialment: a través de qualsevol dels registres de l’Ajuntament de Manresa o a través de qualsevol dels mitjans admesos per la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques

Telemàticament a través del següent enllaç

La tramitació s’efectua pel règim de concurrència competitiva i cadascun dels grups participants haurà de presentar la documentació següent:  

-       Memòria del projecte que haurà de tenir el contingut establert en les bases reguladores

-       Còpia del DNI de totes les persones que formen part de la iniciativa

-       Acta signada per tots els membres del grup de participar en el projecte de forma solidària i de designació del seu representant 

-       Declaració responsable de cadascun dels membres de no incórrer en cap de les causes establertes a l’article 13 de la Llei 38/2003 General de subvencions.

-       Certificat o volant d’empadronament, si escau

Part o la totalitat d’aquesta memòria pot ser elaborada en format de vídeo. Si és el cas, s’inclourà a la memòria o a la instància un enllaç des d’on es pugui descarregar el vídeo del núvol. La duració màxima del vídeo ha de ser de 5 minuts, i s’ha de penjar en format mpg, avi o wmv.

Dades de contactes

Per qualsevol dubte o aclariment podeu posar-vos en contacte a les adreces i telèfons següents:

Email: promanresa.empresa@ajmanresa.cat

Telèfon: 938787625 ( ProEmpresa)