Govern obert i transparència

Carta de l'alcalde: Els reptes de la Manresa del 2030

Amb l’objectiu de fer front a la crisi sanitària, social i econòmica mundial provocada per la pandèmia de la covid-19, el govern municipal va signar l’11 de maig passat amb tots els grups polítics les Bases per al Pla Local de Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa, un pla que ja s’ha posat en marxa i al qual s’han anat sumant diversos agents locals de la ciutat. En línia amb les bases d’aquest pla, volem fer un pas més enllà i debatre i consensuar amb tots vosaltres l’estratègia global de Manresa per al 2030, seguint l’agenda de Nacions Unides.

L’Agenda 2030 de Nacions Unides estableix un full de ruta global, basat en 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per aconseguir un model de societat capaç d’oferir una vida pròspera i en pau per a tothom, sense malmetre el planeta ni les oportunitats de les generacions presents i futures. Des de l’Ajuntament de Manresa volem alinear l’estratègia de la ciutat per als propers 10 anys amb els 17 ODS, de la mà de la ciutadania i dels agents del territori, tenint en compte l’opinió i els desitjos de tota la població, i que ens serveixi a totes i tots de guia per a l’acció, i de mesura del grau de compliment dels reptes plantejats. 

Aquesta pandèmia ens ha demostrat que només junts, amb accions individuals i col·lectives, i amb aliances públiques i privades, podrem fer front als reptes del futur. Un futur post-covid que volem sostenible i enfocat en les persones.

Esperem comptar amb vosaltres per assumir junts aquest necessari esforç mundial per la generació d’oportunitats de benestar per a tothom en un escenari post-covid, sense malmetre el planeta ni les oportunitats de les generacions futures.

Marc Aloy Guàrdia. Alcalde de Manresa