Govern obert i transparència

Notícies del Ple

El Ple aprova el PAM 2023-2027 que marca les prioritats de govern per a aquest mandat
Dijous, 16 de Maig de 2024
Durant la sessió també s’ha presentat el document que recull els resultats del procés participatiu per a l’elaboració del Pla d'Actuació Municipal, que ha recollit més de 200 aportacions.
Manresa aprova el Pla d'Acció per a la Transició Agroecològica per caminar cap a un sistema alimentari més sostenible, just i saludable
Dijous, 16 de Maig de 2024
El document, que s’ha aprovat per àmplia majoria, ha estat consensuat amb agents de la cadena alimentària, amb els quals també es buscarà la complicitat i la coordinació per implementar les accions que s’hi recullen.
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 16 de maig de 2024
Dijous, 16 de Maig de 2024
Durant la sessió, s’ha aprovat el Pla d’Actuació Municipal per a l’actual mandat, el Pla d’Acció per a la Transició Agroecològica de Manresa, el conveni de col·laboració econòmica entre l’Ajuntament de Manresa i el Bàsquet Manresa, amb un import de 550.000 euros anuals durant 4 anys, i la nova xifra del padró, que se situa en 80.208 habitants. També s’ha informat de l’obertura de l’expedient per concedir la Medalla de la Ciutat al Mèrit Cívic a Sebastià Catllà Calvet, i s’ha aprovat designar amb el nom de “Rotonda del PTV” a la rotonda existent a la confluència entre la Carretera de Viladordis i l’avinguda dels Països Catalans. En el Ple, s’han debatut també 6 proposicions dels grups municipals.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 16 de maig de 2024
Dimarts, 14 de Maig de 2024
Se celebra el sorteig per designar els components de les meses electorals per a les eleccions europees
Dimarts, 14 de Maig de 2024
Aquest migdia s’ha dut a terme durant la sessió ordinària de la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Manresa el sorteig per a la constitució de les meses electorals de les eleccions europees que se celebraran el 9 de juny.  
L'equip itinerant de la Síndica de Greuges atendrà consultes i queixes a Manresa el 3 de juny
Dilluns, 13 de Maig de 2024
Prèviament, cal concertar entrevista trucant al telèfon gratuït 900 124 124, enviant un correu electrònic a  citaprevia@sindic.cat , o a través de la pàgina web  https://www.sindic.cat
52.360 manresans i manresanes estan cridats a les urnes aquest diumenge a les eleccions al Parlament de Catalunya
Divendres, 10 de Maig de 2024
L’Ajuntament de Manresa desplegarà un operatiu per informar sobre la participació i els resultats de les eleccions a través de la web  eleccions.manresa.cat  i de les xarxes socials.  
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 18 d'abril de 2024
Dijous, 18 d'Abril de 2024
Durant la sessió, s’ha aprovat amb àmplia majoria el nou contracte del servei d’escoles bressol municipals, que incorpora més personal i serveis per poder oferir una millor atenció als infants i les seves famílies, així com el destí de 2,2 milions d’euros provinents del romanent de tresoreria i del sobrant de crèdit. En el Ple, s’han debatut també 5 proposicions dels grups municipals.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 18 d'abril de 2024
Dimarts, 16 d'Abril de 2024
Ja es pot consultar la composició de les meses electorals de Manresa per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12-M
Dimarts, 16 d'Abril de 2024
Aquest matí s’ha dut a terme durant la sessió ordinària de la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Manresa el sorteig per a la constitució de les meses electorals de les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig de 2024. Les persones que vulguin comprovar si han de formar part de les meses poden fer-ho a través de la web municipal, a través  d’aquest enllaç .  
Marc Orriols Gol ocuparà el càrrec d'Assessor per la Llengua Catalana a l'Ajuntament de Manresa
Divendres, 05 d'Abril de 2024
Graduat en Ciències Polítiques i de l’Administració i amb una àmplia experiència en el teixit associatiu de la ciutat, Orriols treballarà per promoure l’ús social de la llengua catalana.
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 21 de març de 2024
Dijous, 21 de Març de 2024
Durant la sessió, s’ha informat del tancament de l’exercici pressupostari de 2023. També s’ha aprovat l’Agenda Urbana de Manresa 2030 i les contribucions especials per a les obres d’urbanització i millora del carrer Guimerà i del carrer Santa Maria. En el Ple, s’han debatut també 6 proposicions dels grups municipals.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 21 de març de 2024
Dimarts, 19 de Març de 2024
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 15 de febrer de 2024
Dijous, 15 de Febrer de 2024
Durant la sessió, s’ha aprovat el Protocol d’Actuacions en el Parc d’Habitatges de la ciutat, el Pla d’Emergència en Situacions de Sequera i l’adjudicació de les obres d’urbanització del nou polígon industrial del Pont Nou II, entre altres qüestions. En el Ple, s’han debatut també fins a onze proposicions dels grups municipals.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 15 de febrer de 2024
Dimarts, 13 de Febrer de 2024
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 18 de gener de 2024
Dijous, 18 de Gener de 2024
Durant la sessió, s’han aprovat els imports que es destinaran a les obres de la Fàbrica Nova i del polígon del Pont Nou II i les noves tarifes d’aigua i clavegueram i d’autotaxis. S’han debatut un total de vuit proposicions i nou preguntes entrades pels grups municipals.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 18 de gener de 2024
Dimarts, 16 de Gener de 2024
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 21 de desembre de 2023
Dijous, 21 de Desembre de 2023
Durant la sessió, s’ha aprovat el pressupost per a l’any 2024, que ascendeix a 116,5 milions d’euros, i s’han resolt les al·legacions a les ordenances fiscals, que han quedat aprovades de manera definitiva. En l’apartat de proposicions, s’ha arribat a un ampli consens per arribar a un acord amb la propietat del solar del carrer Remei de Dalt per a destinar-lo a aparcament de manera temporal.
L'equip de la Síndica de Greuges de Catalunya atén 7 visites presencials i 10 trucades en el seu desplaçament a Manresa
Dimarts, 19 de Desembre de 2023
Del total d’atencions, hi va haver 10 queixes i 11 consultes, sobre temes relacionats amb educació, urbanisme, serveis bàsics (electricitat), serveis socials, mobilitat, entre altres.  
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 21 de desembre de 2023
Dimarts, 19 de Desembre de 2023
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 16 de novembre de 2023
Dijous, 16 de Novembre de 2023
Durant la sessió, s’ha aprovat l’augment salarial del 0,5% proposat per l’estat al personal de l’administració i als càrrecs electes, el compromís de l’Ajuntament de lluitar contra el frau, la incorporació al pressupost municipal de diverses subvencions provinents d’altres institucions i la cessió a Sostre Cívic del solar de la Carretera del Pont de Vilomara on es faran pisos de protecció oficial en règim cooperatiu de lloguer, entre altres punts.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 16 de novembre de 2023
Dimarts, 14 de Novembre de 2023
L'Ajuntament inicia dimecres treballs de millora de la seguretat viària al camí escolar de l'escola Puigberenguer
Dilluns, 23 d'Octubre de 2023
L’actuació es farà als carrers Pirineu i Cadí i consistirà en el reforç de la senyalització vertical i horitzontal, així com la instal·lació de reductors de velocitat. Durant els treballs es tallarà el trànsit al carrer Pirineu i el carrer Cadí (no simultàniament).  
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 19 d'octubre de 2023
Dijous, 19 d'Octubre de 2023
La Síndica de Greuges de Catalunya, Esther Giménez–Salinas Colomer, ha intervingut en la sessió plenària per exposar l’informe anual corresponent al 2022. Durant el Ple, també s’han aprovat les ordenances fiscals per al pròxim any, així com els projectes de rehabilitació de les façanes i cobertes de la Fàbrica Nova i dels sostres de la Fàbrica dels Panyos, entre altres qüestions.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 19 d'octubre de 2023
Dimarts, 17 d'Octubre de 2023
Manresa se suma al Dia Internacional de la Mort Perinatal il·luminant de lila la façana de l'Ajuntament
Divendres, 13 d'Octubre de 2023
Amb aquesta acció simbòlica que es farà aquest diumenge, 15 d’octubre, es dona resposta a la petició de l’Associació Umamanita amb l’objectiu de posar en valor l’esforç que fan moltes entitats i famílies per fer visible la mort gestacional, perinatal, neonatal i infantil.  
El govern municipal proposa un augment del 2,5% de la majoria de taxes i de l'IBI i incrementa les mesures per incentivar la creació de llocs de treball
Dimecres, 11 d'Octubre de 2023
El percentatge d’increment és inferior a la pujada de l’IPC, que actualment és del 3,5%. S’introdueixen bonificacions importants per a les empreses que s’implantin al nou polígon del Pont Nou i al Parc Tecnològic.
La Síndica de Greuges de Catalunya intervindrà en el Ple Municipal del 17 d'octubre
Divendres, 06 d'Octubre de 2023
L'equip de la Síndica ha atès 8 visites presencials i 10 trucades en el seu últim desplaçament a Manresa
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 21 de setembre de 2023
Dijous, 21 de Setembre de 2023
Durant la sessió, s’ha informat de la sortida de l’Ajuntament del Pla d’Ajust, després d’haver eixugat el deute de 10 milions contret el 2012 per pagar proveïdors. A banda, s’ha aprovat una modificació de crèdit per tal de poder optar a una subvenció per rehabilitar la Fàbrica dels Panyos i també que la recollida de voluminosos continuarà sota la gestió de l’Ajuntament quan es posi en marxa el nou model de recollida de residus.
L'Ajuntament de Manresa surt del Pla d'Ajust després de retornar el deute de 10 milions contret el 2012 per pagar a proveïdors
Dimecres, 20 de Setembre de 2023
La sortida del Pla  certifica la solvència econòmic a de l’Ajuntament, que ara es podrà alliberar  de les mesures de control i tenir més marge de maniobra a l’hora de  fer inversions i  realitzar operacions financeres.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 21 de setembre de 2023
Dimarts, 19 de Setembre de 2023
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 20 de juliol de 2023
Dijous, 20 de Juliol de 2023
El Ple ha aprovat la pròrroga de la reducció temporal les tarifes del bus urbà, l’inventari de Béns, Drets i Obligacions de l’Ajuntament, diverses modificacions puntuals del POUM, les festes locals de Manresa per a l’any 2024, la continuïtat del conveni amb la Generalitat per desplegar un Pla Educatiu d’Entorn o bé les bases per atorgar beques a entitats esportives, entre altres qüestions.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 20 de juliol de 2023
Dimarts, 18 de Juliol de 2023
El Ple se celebrarà a les 9.30 h del matí. 
Crònica del Ple extraordinari del cartipàs municipal per al mandat 2023-2027
Dimecres, 05 de Juliol de 2023
En la sessió es van debatre les qüestions relacionades amb l’organització del nou Ajuntament per al mandat 2023-2027, com el cartipàs i les retribucions, dedicacions i indemnitzacions dels membres de la corporació municipal. També es va establir que en aquest mandat els plens ordinaris es faran el tercer dijous de cada mes a les 9.30 hores.
Ordre del dia del Ple extraodinari de l'Ajuntament de Manresa del 4 de juliol de 2023
Divendres, 30 de Juny de 2023
Ja es pot consultar la composició de les meses electorals de Manresa per a les eleccions generals del 23 de juliol
Dilluns, 26 de Juny de 2023
Aquest migdia s’ha dut a terme el Ple extraordinari de l’Ajuntament de Manresa per a  la constitució de les meses electorals de les eleccions municipals del 23 de juliol de 2023. Les persones que vulguin comprovar si han de formar part de les meses poden fer-ho a través de la web municipal, a través  d’aquest enllaç .  
Ordre del dia del Ple extraordinari del 26 de juny de 2023 per a la formació de les Meses Electorals
Dijous, 22 de Juny de 2023
Sessió pública extraordinària de constitució de la Corporació Municipal i elecció de l'alcalde de Manresa
Dijous, 15 de Juny de 2023
Aquest dissabte, 17 de juny, a les 12 del migdia, tindrà lloc la sessió pública extraordinària de constitució de la Corporació Municipal i elecció de l'alcalde de Manresa  
Ordre del dia del Ple extraordinari de l'Ajuntament de Manresa del 14 de juny de 2023
Dilluns, 12 de Juny de 2023
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 18 de maig de 2023
Divendres, 19 de Maig de 2023
El darrer Ple del mandat va aprovar per unanimitat donar el nom de Neus Català Pallejà a l’espai de davant l’església de Crist Rei, que es convertirà en una plaça, i el Pla per la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere, un document que marca les pautes en aquesta matèria amb propostes previstes d’aquí al 2026. El Ple també va aprovar per àmplia majoria la contractació de les obres d’urbanització del polígon del polígon del Pont Nou, per un valor de 15,5 milions d’euros. En el tram final de la sessió, els regidors i regidores que no repetiran en el proper mandat es van acomiadar i van protagonitzar els moments més emotius del Ple.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 18 de maig de 2023
Dimarts, 16 de Maig de 2023
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 27 d'abril de 2023
Divendres, 28 d'Abril de 2023
El Ple va aprovar de manera inicial i per àmplia majoria el nou Pla de Mobilitat de Manresa, així com la despesa necessària per poder fer la contractació de les obres d’urbanització del polígon del Pont Nou abans d’acabar l’any. També es va aprovar, en aquest cas per unanimitat, el nou padró municipal, que situa la població de Manresa en 78.886 habitants, 1.444 més que l’any passat.
Ordre del dia del Ple extraordinari del 2 de maig de 2023 per a la formació de les Meses Electorals
Dijous, 27 d'Abril de 2023
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 27 d'abril de 2023
Dimarts, 25 d'Abril de 2023
L'Ajuntament de Manresa penjarà dissabte la bandera romaní per commemorar el Dia Internacional del Poble Gitano
Dijous, 06 d'Abril de 2023
L’acte institucional està previst per dimecres de la setmana vinent, 12 d’abril a les 12 h, al Pont Vell, a la vora del riu Cardener    
Manresa commemora el Dia Internacional de la Visibilitat Trans penjant la bandera al balcó de l'Ajuntament
Divendres, 31 de Març de 2023
El Dia Internacional de la Visibilitat Trans té per objectiu reivindicar els drets i la igualtat de les persones trans, perseverant en la lluita contra tota mena de discriminació.  
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 16 de març de 2023
Divendres, 17 de Març de 2023
Durant la sessió plenària, es va aprovar de manera provisional l’ordenança que ha de regular els preus de la zona blava, un cop es materialitzi la gestió directa per par de l’Ajuntament de Manresa, aquest mes de maig. També es va aprovar una proposició per impulsar un Pla de Foment del Català i es va informar de la liquidació del Pressupost de l’exercici 2022. El punt que havia de permetre el debat sobre el Pla de Mobilitat, es va retirar a darrera hora de l’ordre del dia.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 16 de març de 2023
Dimarts, 14 de Març de 2023
L'Ajuntament de Manresa presentarà aquest dimarts el nou Pla de Mobilitat en un acte obert a la ciutadania
Dilluns, 13 de Març de 2023
La sessió, oberta a tothom, tindrà lloc a les 19 h a al Centre Cultural El Casino.
El nou Pla de Mobilitat de Manresa situa la sostenibilitat, la salut i la mobilitat universal al centre de les polítiques que es desenvoluparan a la ciutat d'aquí al 2030
Dijous, 09 de Març de 2023
Aquest migdia, s’ha presentat el nou Pla en una sessió que ha comptat amb representants dels grups municipals, que han evidenciat el suport majoritari al document, que es portarà a aprovació inicial al Ple Municipal d’aquest mes de març. La millora del transport públic, la promoció de l’ús de la bicicleta i dels itineraris a peu, la connexió de la ciutat amb l’entorn, l’impuls a les illes de vianants, la millora de la seguretat vial, l’homogeneïtzació de l’aparcament o la transformació de les Carreteres del Pont de Vilomara, de Vic i de Cardona figuren entre les propostes. Aquest dimarts 14 de març, a les 19 h, es farà un acte obert a la ciutadania on s’explicarà al detall el nou Pla de Mobilitat.
La Síndica de Greuges de Catalunya atén 7 visites presencials i 10 trucades en el seu desplaçament a Manresa
Dilluns, 06 de Març de 2023
Del total d’atencions, hi va haver 7 queixes i 10 consultes, sobre temes relacionats amb consum (electricitat i aigua) salut, serveis socials i medi ambient, entre altres.
L'Ajuntament de Manresa aprova el Pla d'Impuls de l'Economia Social i Solidària 2023-2025
Divendres, 17 de Febrer de 2023
El document, aprovat per unanimitat de tots els grups municipals, té l’objectiu de continuar impulsant a la ciutat el teixit d’iniciatives d’aquestes característiques i establir un full de ruta per als propers tres anys.
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 16 de febrer de 2023
Divendres, 17 de Febrer de 2023
El Ple va aprovar per unanimitat el Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària, la modificació de l’ordenança de Civisme i Convivència, que limitarà la venda de begudes alcohòliques als establiments comercials en horari nocturn, i l’atorgament de 10.000 euros de la partida d’emergències a la campanya de suport a la població víctima del terratrèmol a Síria, el Kurdistan i Turquia, entre altres punts.
Ordre del dia del Ple de l'Ajuntament de Manresa del 16 de febrer de 2023
Dimarts, 14 de Febrer de 2023
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 26 de gener del 2023
Divendres, 27 de Gener de 2023
El Ple va aprovar per unanimitat el nou conveni dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Manresa i les noves tarifes per al bus urbà, que inclouen una rebaixa temporal del 50% en el preu de la T10 i TMes. També es van aprovar —en aquest  cas sense unanimitat— els contractes del servei d’informadors ambientals vinculats al nou model de recollida de residus.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 26 de gener de 2023
Dimarts, 24 de Gener de 2023
L'Ajuntament de Manresa obre el concurs per escollir l'equip d'arquitectes que redactarà el projecte de connexió del camí de la Font de Fans amb la Creu del Tort
Dilluns, 09 de Gener de 2023
Es treballa amb la previsió que el projecte estigui redactat aquest estiu. Les obres compten amb 350.000 euros provinents dels fons Next Generation, atorgats a la ciutat per millorar el patrimoni històric de la ciutat vinculat al Camí Ignasià. La proposta, que esdevindrà un mirador paisatgístic, es va consensuar el 2018 amb veïns i entitats.
L'Ajuntament de Manresa instal·la cinc nous radars informatius
Dimarts, 27 de Desembre de 2022
Els nous aparells no tenen funcionalitat sancionadora, sinó que pretenen sensibilitzar els conductors de la velocitat a la qual realment circulen, de forma que la puguin adaptar a l'establerta per a la via. L’any 2021 ja es van instal·lar quatre d’aquests radars.    
El Ple adjudica el nou contracte del Servei Municipal d'Ajuda a Domicili, que incrementa les hores anuals en un 57% i arriba a les 60.000 de treball efectiu
Divendres, 23 de Desembre de 2022
El nou contracte incorpora millores vinculades a garantir les particularitats i voluntats de les persones usuàries, i incrementa el suport al personal d’atenció directa per millorar la qualitat del servei i el benestar laboral.
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 22 de desembre de 2022
Divendres, 23 de Desembre de 2022
Per unanimitat, es va aprovar la cessió gratuïta a favor de la Generalitat d’una finca al polígon de Bufalvent per a la nova seu del Parc de Bombers de Manresa i la sol·licitud d’una subvenció al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per al projecte de renaturalització del riu Cardener. Per una àmplia majoria, es va aprovar el nou contracte del Servei Municipal d’Ajuda a Domicili, que incrementa les hores en un 57% respecte de l’anterior.
Ordre del dia del Ple de l'Ajuntament de Manresa del 22 de desembre de 2022
Dimarts, 20 de Desembre de 2022
El Ple de Manresa aprova un pressupost per al 2023 de 110 milions d'euros, amb els vots a favor del govern i el vot en contra dels grups de l'oposició
Divendres, 02 de Desembre de 2022
El pressupost de l’Ajuntament de Manresa per al 2023 creix prop del 9% respecte de l’any anterior i s’enfila fins als gairebé 110 milions, la xifra més alta de la història del consistori manresà. S’ha aprovat aquest divendres al matí en sessió extraordinària, amb els vots a favor de l’equip de govern d’ERC i Junts per Manresa. El PSC, Fem Manresa i el regidor no adscrit Miguel Cerezo Ballesteros hi han votat en contra. El regidor de Ciudadanos ha excusat la seva assistència al Ple per malaltia.
Ordre del dia del Ple extraordinari de l'Ajuntament de Manresa del 2 de desembre de 2022
Dimecres, 30 de Novembre de 2022
L'Ajuntament de Manresa es tenyirà de vermell per sensibilitzar sobre l'abolició de la pena de mort i pel Dia Mundial de la Lluita contra la Sida
Dimarts, 29 de Novembre de 2022
Demà dimecres dia 30 de novembre, el consistori de la capital del Bages tornarà a donar suport a la campanya “Ciutats per la vida, Ciutats contra la Pena de Mort” que té com a objectiu aconseguir l’abolició universal de la pena de mort arreu del món. L’endemà, 1 de desembre, la façana es tornarà a il·luminar i lluirà un llaç vermell per sensibilitzar contra la sida.  
La Síndica de Greuges de Catalunya atén 12 visites presencials i 11 trucades en el seu desplaçament a Manresa
Dilluns, 21 de Novembre de 2022
Del total d’atencions, hi va haver 10 queixes i 13 consultes, sobre temes com la Renta Garantida de Ciutadania, salut, subministraments, contaminació acústica i neteja de la via pública, entre altres.  
Crònica del ple del 17 de novembre de 2022
Divendres, 18 de Novembre de 2022
La Síndica de Greuges intervé de manera prèvia en la sessió per exposar el balanç del darrer any de la seva gestió a la ciutat. En la sessió plenària, es va aprovar un augment de l’1,5% de les retribucions del personal al servei de l’Ajuntament de Manresa i dels càrrecs electes.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 17 de novembre de 2022
Dimarts, 15 de Novembre de 2022
L'Ajuntament enllesteix treballs de millora de la seguretat viària dels Camins Escolars de les escoles Puigberenguer i Sant Ignasi
Dilluns, 14 de Novembre de 2022
Els treballs, adreçats a millorar la seguretat dels desplaçaments a peu cap a les escoles, han consistit en la creació d’espais segurs als accessos de les escoles, de nous passos de vianants o repintat de passos de vianants existents, la instal·lació de noves senyalitzacions verticals i horitzontals i la instal·lació de pilones.    
Manresa celebra dissabte la cloenda de la Capitalitat del Bàsquet Femení i bateja amb el nom Maria Ciuraneta la pista poliesportiva del Vell Congost
Dijous, 10 de Novembre de 2022
L’acte es farà a les 5 de la tarda a les instal·lacions del Complex Vell Congost.  Durant l’acte es farà la descoberta de la placa que bateja la pista poliesportiva amb el nom de Maria Ciuraneta Sannicolas,  i es presentarà el llibre “La història del bàsquet femení a Manresa”.  
La placa commemorativa de Maria Matilde Almendros Carcasona ja llueix a la seva casa natal, al carrer Vilanova
Dimecres, 09 de Novembre de 2022
Una cinquantena de persones han assistit a l’acte, que ha estat presidit per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i la comissària de l’Any Maria Matilde Almendros, Pilar Goñi Garriga, i que ha comptat amb una lectura de cartes dirigides a la popular actriu i locutora de ràdio per part d’alumnes de l’Institut Guillem Catà. El descobriment de la placa s’emmarca en els actes del centenari del naixement d’Almendros i es produeix just després del seu reconeixement com a Manresana Il·lustra.
L'Ajuntament de Manresa descobreix dimecres una placa commemorativa a l'edifici on va néixer Maria Matilde Almendros Carcasona
Dilluns, 07 de Novembre de 2022
L'acte tindrà lloc a les 12 del migdia, davant de l'immoble del carrer Vilanova, 1-3, on la popular actriu i locutora manresana va viure els primers anys de la seva vida. Es tracta d'un dels darrers actes de commemoració del centenari del naixement d’Almendros, després del seu reconeixement com a manresana il·lustra.
La nova Síndica de Greuges de Catalunya intervindrà per primera vegada a Manresa en el Ple Municipal del 17 de novembre
Divendres, 04 de Novembre de 2022
Esther Giménez-Salinas Colomer donarà compte davant el Ple de la gestió de la seva institució a la ciutat durant el darrer any.  Al matí, l’equip de la nova Síndica també farà atenció presencial a la ciutadania que ho demani al Centre Cultural el Casino.  
El cementiri de Manresa inaugura aquest divendres un espai de record per al dol perinatal
Dimarts, 25 d'Octubre de 2022
A petició de l’Associació Little Stars, l’Ajuntament de Manresa crea aquest nou espai amb la voluntat de visibilitzar i donar suport i confort a les persones que han perdut un fill o una filla poc abans o poc després de néixer. L’acte es farà a la 1 del migdia i és obert a tota la ciutadania.  
Crònica del ple: El ple aprova les ordenances fiscals per al 2023 i la remunicipalització de la zona blava
Divendres, 21 d'Octubre de 2022
També es va aprovar l’inici dels tràmits perquè Aigües de Manresa pugui actuar com a energètica pública i el préstec per fer front al segon pagament de la Fàbrica Nova. Dins l’apartat informatiu, es va donar compte de la modificació del Pla Normatiu, que permetrà limitar la venda de begudes alcohòliques a les botigues en horari nocturn. I dins l’apartat de proposicions es va aprovar promocionar i donar suport a l’alletament matern, la defensa de les dones iranianes i l’impuls d’una línia de bus supramunicipal per millorar el transport interurbà diürn i nocturn.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 20 d'octubre de 2022
Dimarts, 18 d'Octubre de 2022
Crònica del ple: El ple de Manresa aprova l'adjudicació del nou contracte de residus i neteja viària
Divendres, 23 de Setembre de 2022
El nou contracte, que s’ha adjudicat a FCC Medio Ambiente SA, inclou la implantació del nou model de recollida de residus, que es farà amb contenidors intel·ligents. Durant la sessió plenària, celebrada aquest dijous, també es va aprovar una moció per convertir els entorns escolars en àrees de protecció de la salut de la infància.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa de 22 de setembre de 2022
Dimarts, 20 de Setembre de 2022
Crònica del ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 21 de juliol de 2022
Divendres, 22 de Juliol de 2022
El ple va aprovar la contractació d’un servei d’informadors ambientals per fer difusió i seguiment de la implantació del nou model de recollida de residus de Manresa, així com una campanya de comunicació a la ciutadania. També es van aprovar les bases reguladores de la propera convocatòria d’ajudes per contractar persones per realitzar treballs a la llar o de cures. A més, es va aprovar de forma inicial, la modificació puntual del POUM pel que afecta a la normativa de plantes baixes, amb l’objectiu d’esmenar les mancances de la regulació actual, mantenir els usos residencials existents i potenciar els usos terciaris.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa de 21 de juliol de 2022
Dimarts, 19 de Juliol de 2022
Crònica del ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 16 de juny de 2022
Divendres, 17 de Juny de 2022
El ple va aprovar per unanimitat la concessió del títol de Manresana Il·lustre a Maria Matilde Almendros Carcasona i donar el nom de Maria Ciuraneta Sannicolas a la pista poliesportiva coberta del Complex Poliesportiu del Vell Congost. Durant la sessió plenària, va prendre possessió com a nou regidor de l’Ajuntament de Manresa Josep M. Fius Rubí, que substituirà Claudina Relat Goberna. Al tram final del ple, es va aprovar una proposició per fomentar una millor convivència i veïnatge i una altra que compromet l’Ajuntament a dur els estudis tècnics necessaris per analitzar la seguretat dels terrenys de la Pista Castell per tal d’obrir-la i habilitar-la com a lloc per fer esport.