Govern obert i transparència

Notícies del Ple

Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 16 de novembre de 2023
Dijous, 16 de Novembre de 2023
Durant la sessió, s’ha aprovat l’augment salarial del 0,5% proposat per l’estat al personal de l’administració i als càrrecs electes, el compromís de l’Ajuntament de lluitar contra el frau, la incorporació al pressupost municipal de diverses subvencions provinents d’altres institucions i la cessió a Sostre Cívic del solar de la Carretera del Pont de Vilomara on es faran pisos de protecció oficial en règim cooperatiu de lloguer, entre altres punts.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 16 de novembre de 2023
Dimarts, 14 de Novembre de 2023
L'Ajuntament inicia dimecres treballs de millora de la seguretat viària al camí escolar de l'escola Puigberenguer
Dilluns, 23 d'Octubre de 2023
L’actuació es farà als carrers Pirineu i Cadí i consistirà en el reforç de la senyalització vertical i horitzontal, així com la instal·lació de reductors de velocitat. Durant els treballs es tallarà el trànsit al carrer Pirineu i el carrer Cadí (no simultàniament).  
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 19 d'octubre de 2023
Dijous, 19 d'Octubre de 2023
La Síndica de Greuges de Catalunya, Esther Giménez–Salinas Colomer, ha intervingut en la sessió plenària per exposar l’informe anual corresponent al 2022. Durant el Ple, també s’han aprovat les ordenances fiscals per al pròxim any, així com els projectes de rehabilitació de les façanes i cobertes de la Fàbrica Nova i dels sostres de la Fàbrica dels Panyos, entre altres qüestions.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 19 d'octubre de 2023
Dimarts, 17 d'Octubre de 2023
Manresa se suma al Dia Internacional de la Mort Perinatal il·luminant de lila la façana de l'Ajuntament
Divendres, 13 d'Octubre de 2023
Amb aquesta acció simbòlica que es farà aquest diumenge, 15 d’octubre, es dona resposta a la petició de l’Associació Umamanita amb l’objectiu de posar en valor l’esforç que fan moltes entitats i famílies per fer visible la mort gestacional, perinatal, neonatal i infantil.  
El govern municipal proposa un augment del 2,5% de la majoria de taxes i de l'IBI i incrementa les mesures per incentivar la creació de llocs de treball
Dimecres, 11 d'Octubre de 2023
El percentatge d’increment és inferior a la pujada de l’IPC, que actualment és del 3,5%. S’introdueixen bonificacions importants per a les empreses que s’implantin al nou polígon del Pont Nou i al Parc Tecnològic.
La Síndica de Greuges de Catalunya intervindrà en el Ple Municipal del 17 d'octubre
Divendres, 06 d'Octubre de 2023
L'equip de la Síndica ha atès 8 visites presencials i 10 trucades en el seu últim desplaçament a Manresa
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 21 de setembre de 2023
Dijous, 21 de Setembre de 2023
Durant la sessió, s’ha informat de la sortida de l’Ajuntament del Pla d’Ajust, després d’haver eixugat el deute de 10 milions contret el 2012 per pagar proveïdors. A banda, s’ha aprovat una modificació de crèdit per tal de poder optar a una subvenció per rehabilitar la Fàbrica dels Panyos i també que la recollida de voluminosos continuarà sota la gestió de l’Ajuntament quan es posi en marxa el nou model de recollida de residus.
L'Ajuntament de Manresa surt del Pla d'Ajust després de retornar el deute de 10 milions contret el 2012 per pagar a proveïdors
Dimecres, 20 de Setembre de 2023
La sortida del Pla  certifica la solvència econòmic a de l’Ajuntament, que ara es podrà alliberar  de les mesures de control i tenir més marge de maniobra a l’hora de  fer inversions i  realitzar operacions financeres.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 21 de setembre de 2023
Dimarts, 19 de Setembre de 2023
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 20 de juliol de 2023
Dijous, 20 de Juliol de 2023
El Ple ha aprovat la pròrroga de la reducció temporal les tarifes del bus urbà, l’inventari de Béns, Drets i Obligacions de l’Ajuntament, diverses modificacions puntuals del POUM, les festes locals de Manresa per a l’any 2024, la continuïtat del conveni amb la Generalitat per desplegar un Pla Educatiu d’Entorn o bé les bases per atorgar beques a entitats esportives, entre altres qüestions.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 20 de juliol de 2023
Dimarts, 18 de Juliol de 2023
El Ple se celebrarà a les 9.30 h del matí. 
Crònica del Ple extraordinari del cartipàs municipal per al mandat 2023-2027
Dimecres, 05 de Juliol de 2023
En la sessió es van debatre les qüestions relacionades amb l’organització del nou Ajuntament per al mandat 2023-2027, com el cartipàs i les retribucions, dedicacions i indemnitzacions dels membres de la corporació municipal. També es va establir que en aquest mandat els plens ordinaris es faran el tercer dijous de cada mes a les 9.30 hores.
Ordre del dia del Ple extraodinari de l'Ajuntament de Manresa del 4 de juliol de 2023
Divendres, 30 de Juny de 2023
Ja es pot consultar la composició de les meses electorals de Manresa per a les eleccions generals del 23 de juliol
Dilluns, 26 de Juny de 2023
Aquest migdia s’ha dut a terme el Ple extraordinari de l’Ajuntament de Manresa per a  la constitució de les meses electorals de les eleccions municipals del 23 de juliol de 2023. Les persones que vulguin comprovar si han de formar part de les meses poden fer-ho a través de la web municipal, a través  d’aquest enllaç .  
Ordre del dia del Ple extraordinari del 26 de juny de 2023 per a la formació de les Meses Electorals
Dijous, 22 de Juny de 2023
Sessió pública extraordinària de constitució de la Corporació Municipal i elecció de l'alcalde de Manresa
Dijous, 15 de Juny de 2023
Aquest dissabte, 17 de juny, a les 12 del migdia, tindrà lloc la sessió pública extraordinària de constitució de la Corporació Municipal i elecció de l'alcalde de Manresa  
Ordre del dia del Ple extraordinari de l'Ajuntament de Manresa del 14 de juny de 2023
Dilluns, 12 de Juny de 2023
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 18 de maig de 2023
Divendres, 19 de Maig de 2023
El darrer Ple del mandat va aprovar per unanimitat donar el nom de Neus Català Pallejà a l’espai de davant l’església de Crist Rei, que es convertirà en una plaça, i el Pla per la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere, un document que marca les pautes en aquesta matèria amb propostes previstes d’aquí al 2026. El Ple també va aprovar per àmplia majoria la contractació de les obres d’urbanització del polígon del polígon del Pont Nou, per un valor de 15,5 milions d’euros. En el tram final de la sessió, els regidors i regidores que no repetiran en el proper mandat es van acomiadar i van protagonitzar els moments més emotius del Ple.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 18 de maig de 2023
Dimarts, 16 de Maig de 2023
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 27 d'abril de 2023
Divendres, 28 d'Abril de 2023
El Ple va aprovar de manera inicial i per àmplia majoria el nou Pla de Mobilitat de Manresa, així com la despesa necessària per poder fer la contractació de les obres d’urbanització del polígon del Pont Nou abans d’acabar l’any. També es va aprovar, en aquest cas per unanimitat, el nou padró municipal, que situa la població de Manresa en 78.886 habitants, 1.444 més que l’any passat.
Ordre del dia del Ple extraordinari del 2 de maig de 2023 per a la formació de les Meses Electorals
Dijous, 27 d'Abril de 2023
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 27 d'abril de 2023
Dimarts, 25 d'Abril de 2023
L'Ajuntament de Manresa penjarà dissabte la bandera romaní per commemorar el Dia Internacional del Poble Gitano
Dijous, 06 d'Abril de 2023
L’acte institucional està previst per dimecres de la setmana vinent, 12 d’abril a les 12 h, al Pont Vell, a la vora del riu Cardener    
Manresa commemora el Dia Internacional de la Visibilitat Trans penjant la bandera al balcó de l'Ajuntament
Divendres, 31 de Març de 2023
El Dia Internacional de la Visibilitat Trans té per objectiu reivindicar els drets i la igualtat de les persones trans, perseverant en la lluita contra tota mena de discriminació.  
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 16 de març de 2023
Divendres, 17 de Març de 2023
Durant la sessió plenària, es va aprovar de manera provisional l’ordenança que ha de regular els preus de la zona blava, un cop es materialitzi la gestió directa per par de l’Ajuntament de Manresa, aquest mes de maig. També es va aprovar una proposició per impulsar un Pla de Foment del Català i es va informar de la liquidació del Pressupost de l’exercici 2022. El punt que havia de permetre el debat sobre el Pla de Mobilitat, es va retirar a darrera hora de l’ordre del dia.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 16 de març de 2023
Dimarts, 14 de Març de 2023
L'Ajuntament de Manresa presentarà aquest dimarts el nou Pla de Mobilitat en un acte obert a la ciutadania
Dilluns, 13 de Març de 2023
La sessió, oberta a tothom, tindrà lloc a les 19 h a al Centre Cultural El Casino.
El nou Pla de Mobilitat de Manresa situa la sostenibilitat, la salut i la mobilitat universal al centre de les polítiques que es desenvoluparan a la ciutat d'aquí al 2030
Dijous, 09 de Març de 2023
Aquest migdia, s’ha presentat el nou Pla en una sessió que ha comptat amb representants dels grups municipals, que han evidenciat el suport majoritari al document, que es portarà a aprovació inicial al Ple Municipal d’aquest mes de març. La millora del transport públic, la promoció de l’ús de la bicicleta i dels itineraris a peu, la connexió de la ciutat amb l’entorn, l’impuls a les illes de vianants, la millora de la seguretat vial, l’homogeneïtzació de l’aparcament o la transformació de les Carreteres del Pont de Vilomara, de Vic i de Cardona figuren entre les propostes. Aquest dimarts 14 de març, a les 19 h, es farà un acte obert a la ciutadania on s’explicarà al detall el nou Pla de Mobilitat.
La Síndica de Greuges de Catalunya atén 7 visites presencials i 10 trucades en el seu desplaçament a Manresa
Dilluns, 06 de Març de 2023
Del total d’atencions, hi va haver 7 queixes i 10 consultes, sobre temes relacionats amb consum (electricitat i aigua) salut, serveis socials i medi ambient, entre altres.
L'Ajuntament de Manresa aprova el Pla d'Impuls de l'Economia Social i Solidària 2023-2025
Divendres, 17 de Febrer de 2023
El document, aprovat per unanimitat de tots els grups municipals, té l’objectiu de continuar impulsant a la ciutat el teixit d’iniciatives d’aquestes característiques i establir un full de ruta per als propers tres anys.
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 16 de febrer de 2023
Divendres, 17 de Febrer de 2023
El Ple va aprovar per unanimitat el Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària, la modificació de l’ordenança de Civisme i Convivència, que limitarà la venda de begudes alcohòliques als establiments comercials en horari nocturn, i l’atorgament de 10.000 euros de la partida d’emergències a la campanya de suport a la població víctima del terratrèmol a Síria, el Kurdistan i Turquia, entre altres punts.
Ordre del dia del Ple de l'Ajuntament de Manresa del 16 de febrer de 2023
Dimarts, 14 de Febrer de 2023
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 26 de gener del 2023
Divendres, 27 de Gener de 2023
El Ple va aprovar per unanimitat el nou conveni dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Manresa i les noves tarifes per al bus urbà, que inclouen una rebaixa temporal del 50% en el preu de la T10 i TMes. També es van aprovar —en aquest  cas sense unanimitat— els contractes del servei d’informadors ambientals vinculats al nou model de recollida de residus.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 26 de gener de 2023
Dimarts, 24 de Gener de 2023
L'Ajuntament de Manresa obre el concurs per escollir l'equip d'arquitectes que redactarà el projecte de connexió del camí de la Font de Fans amb la Creu del Tort
Dilluns, 09 de Gener de 2023
Es treballa amb la previsió que el projecte estigui redactat aquest estiu. Les obres compten amb 350.000 euros provinents dels fons Next Generation, atorgats a la ciutat per millorar el patrimoni històric de la ciutat vinculat al Camí Ignasià. La proposta, que esdevindrà un mirador paisatgístic, es va consensuar el 2018 amb veïns i entitats.
L'Ajuntament de Manresa instal·la cinc nous radars informatius
Dimarts, 27 de Desembre de 2022
Els nous aparells no tenen funcionalitat sancionadora, sinó que pretenen sensibilitzar els conductors de la velocitat a la qual realment circulen, de forma que la puguin adaptar a l'establerta per a la via. L’any 2021 ja es van instal·lar quatre d’aquests radars.    
El Ple adjudica el nou contracte del Servei Municipal d'Ajuda a Domicili, que incrementa les hores anuals en un 57% i arriba a les 60.000 de treball efectiu
Divendres, 23 de Desembre de 2022
El nou contracte incorpora millores vinculades a garantir les particularitats i voluntats de les persones usuàries, i incrementa el suport al personal d’atenció directa per millorar la qualitat del servei i el benestar laboral.
Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 22 de desembre de 2022
Divendres, 23 de Desembre de 2022
Per unanimitat, es va aprovar la cessió gratuïta a favor de la Generalitat d’una finca al polígon de Bufalvent per a la nova seu del Parc de Bombers de Manresa i la sol·licitud d’una subvenció al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per al projecte de renaturalització del riu Cardener. Per una àmplia majoria, es va aprovar el nou contracte del Servei Municipal d’Ajuda a Domicili, que incrementa les hores en un 57% respecte de l’anterior.
Ordre del dia del Ple de l'Ajuntament de Manresa del 22 de desembre de 2022
Dimarts, 20 de Desembre de 2022
El Ple de Manresa aprova un pressupost per al 2023 de 110 milions d'euros, amb els vots a favor del govern i el vot en contra dels grups de l'oposició
Divendres, 02 de Desembre de 2022
El pressupost de l’Ajuntament de Manresa per al 2023 creix prop del 9% respecte de l’any anterior i s’enfila fins als gairebé 110 milions, la xifra més alta de la història del consistori manresà. S’ha aprovat aquest divendres al matí en sessió extraordinària, amb els vots a favor de l’equip de govern d’ERC i Junts per Manresa. El PSC, Fem Manresa i el regidor no adscrit Miguel Cerezo Ballesteros hi han votat en contra. El regidor de Ciudadanos ha excusat la seva assistència al Ple per malaltia.
Ordre del dia del Ple extraordinari de l'Ajuntament de Manresa del 2 de desembre de 2022
Dimecres, 30 de Novembre de 2022
L'Ajuntament de Manresa es tenyirà de vermell per sensibilitzar sobre l'abolició de la pena de mort i pel Dia Mundial de la Lluita contra la Sida
Dimarts, 29 de Novembre de 2022
Demà dimecres dia 30 de novembre, el consistori de la capital del Bages tornarà a donar suport a la campanya “Ciutats per la vida, Ciutats contra la Pena de Mort” que té com a objectiu aconseguir l’abolició universal de la pena de mort arreu del món. L’endemà, 1 de desembre, la façana es tornarà a il·luminar i lluirà un llaç vermell per sensibilitzar contra la sida.  
La Síndica de Greuges de Catalunya atén 12 visites presencials i 11 trucades en el seu desplaçament a Manresa
Dilluns, 21 de Novembre de 2022
Del total d’atencions, hi va haver 10 queixes i 13 consultes, sobre temes com la Renta Garantida de Ciutadania, salut, subministraments, contaminació acústica i neteja de la via pública, entre altres.  
Crònica del ple del 17 de novembre de 2022
Divendres, 18 de Novembre de 2022
La Síndica de Greuges intervé de manera prèvia en la sessió per exposar el balanç del darrer any de la seva gestió a la ciutat. En la sessió plenària, es va aprovar un augment de l’1,5% de les retribucions del personal al servei de l’Ajuntament de Manresa i dels càrrecs electes.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 17 de novembre de 2022
Dimarts, 15 de Novembre de 2022
L'Ajuntament enllesteix treballs de millora de la seguretat viària dels Camins Escolars de les escoles Puigberenguer i Sant Ignasi
Dilluns, 14 de Novembre de 2022
Els treballs, adreçats a millorar la seguretat dels desplaçaments a peu cap a les escoles, han consistit en la creació d’espais segurs als accessos de les escoles, de nous passos de vianants o repintat de passos de vianants existents, la instal·lació de noves senyalitzacions verticals i horitzontals i la instal·lació de pilones.    
Manresa celebra dissabte la cloenda de la Capitalitat del Bàsquet Femení i bateja amb el nom Maria Ciuraneta la pista poliesportiva del Vell Congost
Dijous, 10 de Novembre de 2022
L’acte es farà a les 5 de la tarda a les instal·lacions del Complex Vell Congost.  Durant l’acte es farà la descoberta de la placa que bateja la pista poliesportiva amb el nom de Maria Ciuraneta Sannicolas,  i es presentarà el llibre “La història del bàsquet femení a Manresa”.  
La placa commemorativa de Maria Matilde Almendros Carcasona ja llueix a la seva casa natal, al carrer Vilanova
Dimecres, 09 de Novembre de 2022
Una cinquantena de persones han assistit a l’acte, que ha estat presidit per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i la comissària de l’Any Maria Matilde Almendros, Pilar Goñi Garriga, i que ha comptat amb una lectura de cartes dirigides a la popular actriu i locutora de ràdio per part d’alumnes de l’Institut Guillem Catà. El descobriment de la placa s’emmarca en els actes del centenari del naixement d’Almendros i es produeix just després del seu reconeixement com a Manresana Il·lustra.
L'Ajuntament de Manresa descobreix dimecres una placa commemorativa a l'edifici on va néixer Maria Matilde Almendros Carcasona
Dilluns, 07 de Novembre de 2022
L'acte tindrà lloc a les 12 del migdia, davant de l'immoble del carrer Vilanova, 1-3, on la popular actriu i locutora manresana va viure els primers anys de la seva vida. Es tracta d'un dels darrers actes de commemoració del centenari del naixement d’Almendros, després del seu reconeixement com a manresana il·lustra.
La nova Síndica de Greuges de Catalunya intervindrà per primera vegada a Manresa en el Ple Municipal del 17 de novembre
Divendres, 04 de Novembre de 2022
Esther Giménez-Salinas Colomer donarà compte davant el Ple de la gestió de la seva institució a la ciutat durant el darrer any.  Al matí, l’equip de la nova Síndica també farà atenció presencial a la ciutadania que ho demani al Centre Cultural el Casino.  
El cementiri de Manresa inaugura aquest divendres un espai de record per al dol perinatal
Dimarts, 25 d'Octubre de 2022
A petició de l’Associació Little Stars, l’Ajuntament de Manresa crea aquest nou espai amb la voluntat de visibilitzar i donar suport i confort a les persones que han perdut un fill o una filla poc abans o poc després de néixer. L’acte es farà a la 1 del migdia i és obert a tota la ciutadania.  
Crònica del ple: El ple aprova les ordenances fiscals per al 2023 i la remunicipalització de la zona blava
Divendres, 21 d'Octubre de 2022
També es va aprovar l’inici dels tràmits perquè Aigües de Manresa pugui actuar com a energètica pública i el préstec per fer front al segon pagament de la Fàbrica Nova. Dins l’apartat informatiu, es va donar compte de la modificació del Pla Normatiu, que permetrà limitar la venda de begudes alcohòliques a les botigues en horari nocturn. I dins l’apartat de proposicions es va aprovar promocionar i donar suport a l’alletament matern, la defensa de les dones iranianes i l’impuls d’una línia de bus supramunicipal per millorar el transport interurbà diürn i nocturn.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 20 d'octubre de 2022
Dimarts, 18 d'Octubre de 2022
Crònica del ple: El ple de Manresa aprova l'adjudicació del nou contracte de residus i neteja viària
Divendres, 23 de Setembre de 2022
El nou contracte, que s’ha adjudicat a FCC Medio Ambiente SA, inclou la implantació del nou model de recollida de residus, que es farà amb contenidors intel·ligents. Durant la sessió plenària, celebrada aquest dijous, també es va aprovar una moció per convertir els entorns escolars en àrees de protecció de la salut de la infància.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa de 22 de setembre de 2022
Dimarts, 20 de Setembre de 2022
Crònica del ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 21 de juliol de 2022
Divendres, 22 de Juliol de 2022
El ple va aprovar la contractació d’un servei d’informadors ambientals per fer difusió i seguiment de la implantació del nou model de recollida de residus de Manresa, així com una campanya de comunicació a la ciutadania. També es van aprovar les bases reguladores de la propera convocatòria d’ajudes per contractar persones per realitzar treballs a la llar o de cures. A més, es va aprovar de forma inicial, la modificació puntual del POUM pel que afecta a la normativa de plantes baixes, amb l’objectiu d’esmenar les mancances de la regulació actual, mantenir els usos residencials existents i potenciar els usos terciaris.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa de 21 de juliol de 2022
Dimarts, 19 de Juliol de 2022
Crònica del ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 16 de juny de 2022
Divendres, 17 de Juny de 2022
El ple va aprovar per unanimitat la concessió del títol de Manresana Il·lustre a Maria Matilde Almendros Carcasona i donar el nom de Maria Ciuraneta Sannicolas a la pista poliesportiva coberta del Complex Poliesportiu del Vell Congost. Durant la sessió plenària, va prendre possessió com a nou regidor de l’Ajuntament de Manresa Josep M. Fius Rubí, que substituirà Claudina Relat Goberna. Al tram final del ple, es va aprovar una proposició per fomentar una millor convivència i veïnatge i una altra que compromet l’Ajuntament a dur els estudis tècnics necessaris per analitzar la seguretat dels terrenys de la Pista Castell per tal d’obrir-la i habilitar-la com a lloc per fer esport.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa de 16 de juny de 2022
Dimarts, 14 de Juny de 2022
Crònica del ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 19 de maig de 2022
Divendres, 20 de Maig de 2022
Durant la sessió plenària, es van aprovar les bases i els plecs de prescripcions tècniques del concurs per a la gestió del Servei d’Ajut a Domicili (SAD) municipal, per un volum de 60.000 hores anuals, i l’adjudicació del contracte per explotar el nou obrador compartit de la Catalunya Central. També es va informar de l’inici dels tràmits per concedir el títol de Manresana Il·lustre a Maria Matilde Almendros Carcasona, coincidint amb el centenari del seu naixement, i per donar el nom de Maria Ciuraneta Sannicolas —que va ser pionera del bàsquet femení— a la pista poliesportiva coberta del Complex Poliesportiu del Vell Congost. Durant el ple, es va prendre coneixement de la renúncia de Claudina Relat Goberna com a regidora de govern —serà substituïda per Josep Maria Fius Rubí, que prendrà possessió del càrrec en el proper ple— i de la voluntat del regidor Miguel Cerezo Ballesteros d’abandonar el grup de Ciutadans per passar a ser regidor no adscrit. En el tram final del ple es va aprovar una proposició de condemna al cas de ciberespionatge massiu conegut com a ‘Catalangate’.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 19 de maig de 2022
Dimarts, 17 de Maig de 2022
Crònica del ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 21 d'abril de 2022
Divendres, 22 d'Abril de 2022
Durant la sessió plenària, es va aprovar la xifra del padró municipal a 1 de gener d’enguany, que se situa en 77.452 habitants. També van tirar endavant les bases de les ajudes a empreses per a la contractació de persones a l’atur, i una pròrroga del contracte de recollida de residus, a l’espera de poder implantar el nou model, que combinarà contenidors intel·ligents per a la ciutadania i el porta a porta per als comerços. A l’apartat de proposicions, es va aprovar un text de suport al dret a l’autodeterminació del poble sahrauí, així com un acord per impulsar polítiques públiques que permetin avançar cap al reconeixement de la cura com un valor públic.  
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa de 21 d'abril de 2022
Dimarts, 19 d'Abril de 2022
Crònica del ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 17 de març de 2022
Divendres, 18 de Març de 2022
Durant la sessió plenària es va aprovar per unanimitat una moció de suport al poble d’Ucraïna i a la resolució dialogada del conflicte i una altra per reclamar a les entitats bancàries l’ampliació de les sucursals i de caixers automàtics a tota la ciutat. També es va aprovar per unanimitat el nou Pla Estratègic de l’Envelliment i la Dependència a Manresa, les clàusules per treure a concurs l’explotació del nou obrador compartit d’horta de la Catalunya Central i la designació d’un vial de la ciutat amb el nom de Camí de les Ínyigues. Dins les modificacions de crèdit, es van començar a redistribuir diners provinents del romanent de tresoreria i es va aprovar destinar 120.000 euros per iniciar obres de clavegueram i manteniment a la Fàbrica Nova, 76.000 euros per dedicar al programa ‘Natació a l’escola’ i 458.000 euros per destinar a honoraris d’assistència tècnica per obra nova. Així mateix, durant el ple també es va informar de la liquidació del pressupost de 2021, entre altres qüestions.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa de 17 de març de 2022
Dimarts, 15 de Març de 2022
Crònica del ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 17 de febrer
Divendres, 18 de Febrer de 2022
Durant la sessió plenària, es va aprovar per unanimitat l’Estratègia Local pel Dret a l’Alimentació i es va informar d’una modificació de crèdit per pagar el lloguer de l’antiga oficina bancària de la plaça Major, que es destinarà a ampliar les instal·lacions actuals de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania. També es va aprovar l’augment del 2% de les retribucions del personal de l’Ajuntament de Manresa i dels càrrecs electes municipals, així com una modificació del règim de dedicació d’alguns regidors de govern. Al tram final del ple, es van debatre proposicions sobre el cànon de residus de Catalunya, sobre les encausades en el marc de la vaga feminista del 2019 i sobre la inclusió financera i bancària de la gent gran a Manresa.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 17 de febrer de 2022
Dimarts, 15 de Febrer de 2022
Crònica del ple municipal ordinari del mes de gener de 2022
Divendres, 28 de Gener de 2022
Es va aprovar el nou contracte de neteja viària i de recollida de residus, que es farà amb contenidors intel·ligents, amb el vot a favor d’ERC i JxM, l’abstenció de PSC i C’s i el vot en contra de Fem. Per unanimitat, es va aprovar el Protocol per a l’abordatge de les violències sexuals a Manresa i el Bages i una proposició conjunta de tots els grups per commemorar el Dia Mundial de la Lluita Contra la SIDA cada 1 de desembre. A l’inici de la sessió, va prendre possessió com a nou regidor pel grup del PSC Antoni Josep Valentí Moll.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa de 27 de gener de 2022
Dimarts, 25 de Gener de 2022
Crònica del ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del mes de desembre de 2021
Divendres, 24 de Desembre de 2021
En el que va ser la darrera sessió plenària de l’any, es va aprovar el pressupost per al 2022, que ascendeix a gairebé 101 milions d’euros. També es van aprovar les contribucions per a la reurbanització del carrer Sant Andreu, la plantilla per a l’any 2022, l’increment de preus corresponent a la puja de l’IPC del servei de grua i zona blava i de l’aparcament de la Reforma, l’operació de préstec per la compra de parcel·les de la Fàbrica Nova o la pròrroga del Pla de Joventut, entre altres. En el ple, es van presentar quatre mocions. Per unanimitat es va aprovar la reobertura del dispensari mèdic del Xup i la petició a la Generalitat perquè construeixi una residència pública en aquest mateix barri. Pel que fa a les proposicions de suport a l’escola catalana i al diputat Pau Juvillà, van obtenir el vot a favor d’ERC, JxM i Fem. En el darrer punt del ple es va acceptar la renúncia al càrrec del regidor del PSC Felip González Martín.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 23 de desembre de 2021
Dimarts, 21 de Desembre de 2021
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 18 de novembre de 2021
Dimarts, 16 de Novembre de 2021
Crònica del ple ordinari de dijous 21 d'octubre
Divendres, 22 d'Octubre de 2021
El debat sobre les ordenances fiscals per al 2022 —amb el nou recàrrec de l’IBI per als pisos buits— va marcar bona part del ple. Durant la sessió, es va aprovar commemorar el Dia de la Visibilitat Trans cada 31 de març i la concessió de la Medalla de la Ciutat al Mèrit de la Solidaritat a Domènec Cucurella Comellas, així com l’autorització de la despesa per afrontar la tercera fase dels treballs de rehabilitació i reforç del pont Nou i subvencions per a programes d’inclusió en infants i adolescents, entre d’altres temes.
Ordre del dia del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del 21 d'octubre de 2021
Dimarts, 19 d'Octubre de 2021
La façana de l'Ajuntament de Manresa s'il·luminarà de lila demà pel Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional
Dijous, 14 d'Octubre de 2021
Amb aquest acció simbòlica es dona resposta a la petició de l’Assocació Little Stars de la Catalunya Central amb l’objectiu de donar suport a l’esforç que fan moltes entitats i famílies per fer visible la mort gestacional, perinatal, neonatal i infantil.
Crònica del ple ordinari de 23 de setembre de 2021
Dijous, 23 de Setembre de 2021
Entre altres punts, es va aprovar donar el nom de Palmira Jaquetti Isant a l’actual plaça Montserrat, la compra de finques per poder construir l’escola Valldaura, la incorporació de 8 nous busos 100% elèctrics i una proposició per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal.