Manresa participa en una jornada virtual sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb la xarxa URBACT i agents locals
Les sessions, que han comptat amb la participació de la ciutat líder de la xarxa, Tallin, el regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet, la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo, el gerent Territorial d'Eurecat Manresa, Juanjo Martin, la presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Gratacós, el president de Creu Roja Manresa, Miquel Riera, i la psicòloga de la fundació AMPANS, Emma Badia, han servit per donar a conèixer les polítiques d’acció que la ciutat està desenvolupant per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i configurar l’Agenda 2030 local.
Com a continuació dels treballs per establir l'Agenda 2030 local i arran de la incorporació de Manresa a la xarxa europea ‘URBACT Global Goals for Cities’, aquest passat dimecres 9 de juny l’Ajuntament de Manresa va participar en dues sessions virtuals amb la ciutat líder, Tallinn, i amb l'experta de la xarxa, Stina Heikkilä, per explicar quines polítiques d’acció està desenvolupant la ciutat per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i configurar l’Agenda 2030 local.
En la primera sessió, ‘Welcome and deeping dive into Manresa context’, es va exposar el context actual de Manresa, els seus reptes i fortaleses, així com el procés de localització i implementació dels ODS a la ciutat. La segona, que portava per títol ‘Stakeholder focus’, va servir per presentar alguns membres del Grup Local URBACT (ULG), format per agents i ciutadans locals. Així mateix, el regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet, la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo, i vuit tècnics municipals van donar la seva visió sobre els reptes i oportunitats als quals la ciutat ha de fer front al llarg d’aquesta dècada.
La jornada va comptar amb la participació del gerent Territorial d'Eurecat Manresa, Juanjo Martin, la presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Gratacós, el president de Creu Roja Manresa, Miquel Riera, i la psicòloga de la fundació AMPANS, Emma Badia. Podeu consultar el programa de la jornada en aquest enllaç.
Recordem que l’Ajuntament de Manresa va ser seleccionat per formar part de la xarxa URBACT, integrada per 19 ciutats europees i liderada per la ciutat de Tallin (Estònia). L’objectiu principal d’aquesta xarxa és desenvolupar plans d'acció, conjuntament amb altres ciutats europees, per a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)
L’Agenda 2030 és un full de ruta per als pròxims anys per avançar cap al desenvolupament sostenible. Aquesta agenda es concreta amb 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que van ser aprovats per tots els estats membres de l’ONU l’any 2015 i dels quals es deriven fites (en total 169) i indicadors que avaluen l’assoliment dels objectius proposats.
Les temàtiques que aborden van des de la lluita contra la pobresa i el canvi climàtic fins a l’educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau i les ciutats sostenibles. Els podeu consultar en aquest enllaç.