TOMÀQUET PEBROTER FARCIT DE BRANDADA DE BACALLÀ

INGREDIENTS

  • 8 tomàquets pebroter
  • 600 g de bacallà esqueixat
  • 2 grans d’all
  • Oli d’oliva

Preparació

Escaldem els tomàquets i amb cura els buidem (es poden pelar si es vol). Reservem la carn per qualsevol altra preparació.

Per la brandada, primer confitem els alls amb l’oli per després afegir el bacallà. Retirem del foc i escorrem l’oli (es poden retirar els grans d’all). Triturem el bacallà afegint a poc a poc el mateix oli, com si d’una maionesa es tractés, fins aconseguir la textura desitjada.

Fem un oli verd d’alfàbrega per a decorar (piquem les fulles d’alfàbrega a la mà de morter i anem afegint l’oli, colar).

Omplim els tomàquets, empolvorem amb una mica de sucre i enfornem per a escalfar-los. Emplatem i amanim amb l’oli d’alfàbrega.