TOMÀQUET PERA A LA PERMESANA CATALANA
Per la crema de parmesà català:
- 500 g de nata 35%
- 150 g de formatge de vaca sec (parmesà català)
- 3 g de sal
- 1 g de xantana
Portem la nata a ebullició, retirem del foc i afegim el formatge reixagó rallat, la sal i la xantana i li passem el túrmix fins obtenir una crema llisa.
Pel gel d’alfàbrega:
- 15 f ulles d’ alfàbrega
- 20 g de gel crem fred
- 200 g aigua
- 2 g de sal
- 1 g de sucre
Escaldem les fulles d’alfàbrega en aigua bullint durant 10 segons i les refredem ràpidament. Deixem refredar l’aigua, incorporem tots els ingredients, ho triturem amb la thermomix i ho passem per un colador de malla fina. Omplim una màniga i reservem.
Pel tomàquet semi sec:
- 1 kg de tomàquets pebroter
- 3 g d’orenga
- 100 g d’oli verge extra
- 5 g de sal
- 5 g de sucre
Escaldem els tomàquets i els refredem amb aigua i gel. Pelem els tomàquets, els tallem en 4 parts i reservem les llavors senceres i els 4 pètals de cada tomàquet. Amanim els pètals amb la sal, el sucre, l’orenga i l’oli d’oliva i els portem al forn a 90° durant una hora i mitja. Reservem.
Muntatge del plat:
Disposem la crema de parmesà a la base del plat (si pot ésser que sigui fondo). Repartim 3 pètals de tomàquet semi sec i 2 llavors de tomàquet per cada plat. Fem 4 o 5 punts de gel d’alfàbrega ben repartits. Acabem amb unes roques de formatge i uns germinats d’alfàbrega per aportar el cruixent i la frescor al plat.