COULANT FRED DE TOMÀQUET MAMELLA DE MONJA

INGREDIENTS

  • 250 g de mantega
  • 4 ous
  • 80 g  de sucre
  • 60 g de farina
  • 60 g  de melmelada  de tomàquet mamella de monja
  • 55 g  de tomàquet concentrat (opcional)
  • 5 g  de pols tomàquet (opcional

Preparació

Per la melmelada
Escaldem i pelem els tomàquets. Trairem les llavors. Guardem la  pell del  tomàquet per fer pols (deshidratar al forn i triturar).

Cuinem els tomàquets juntament amb la meitat del seu pes en sucre. Hi afegim un raig de llimona i opcionalment canyella o vainilla. Remenem a foc lent uns 45 -60 minuts fins que tingui textura de melmelada. El congelem en porcions (glaçó)

Per la base

Fonem la mantega amb la farina en un cassó, remenant bé fins que quedin integrades. Quan comenci a bullir, retirem del foc i ho deixem temperar lleugerament .

Posem els quatre ous i el sucre dins del got de la Thermomix amb la papallona. Ho muntem durant 2 minuts a velocitat mitjana-alta fins que quedi escumós

Afegim la barreja de mantega i farina, la pols de tomàquet, el concentrat i una cullerada de melmelada de tomàquet. Barregem suaument dins a tenir una massa homogènia. Emmotllem la pasta untant els motllos amb mantega i farina.  Els omplim fins a la meitat, col·loquem al centre un glaçó del congelat de melmelada, i acabem d’omplir amb més massa.  Congelem els motllos amb la massa durant 24 hores

A l’hora de coure-ho, preescalfem el forn a 180º. Coem els coulants directament congelats durant 22 minuts. Deixem refredar lleugerament, desemmotllem amb cura i servim al plat. Decorem amb una llàgrima de melmelada de tomàquet i, si volem, amb unes gotes d’almívar fred fet amb l’aigua de les llavors del tomàquet i una mica de mel.