POLLASTRE A LA MANRESANETA AMB TOMÀQUET DE PENJAR SEC
INGREDIENTS
- 1 pollastre
- 2 albergínies blanques
- 50 g d’olives verdes sense pinyol
- 50 g de pernil salat
- 4 tomàquets secs
- 1 ceba
- Vi ranci
- Oli verge extra d’oliva, sal, pebre, llorer, julivert, farina de blat de moro (apte per celíac)
- Picada catalana (all, canyella pols, ametlles, avellanes, sal)
Preparació
Depenent de la mida del pollastre, el tallem a quarts, octaus o dotzens. Salpebrem i el fregim a la paella amb l’oli calent. El retirem i reservem en una cassola.
Fem bullir les olives verdes sense pinyol amb el julivert picat. Després d’un 10 minuts d’ebullició, ho afegim al pollastre.
En la paella on hem enrossit el pollastre, hi afegim oli i coem el pernil tallat a trossets. Hi donem unes voltes i hi incorporem l’albergínia blanca i la ceba tot ben trinxat. Finalment afegim el tomàquet sec. Una vegada tot sofregit, ho incorporem al recipient on hi ha el pollastre amb les olives. Hi afegim el vi ranci, fem unes voltes i hi espolsem un xic de farina (farina de blat de moro perquè sigui apte pels celíacs) per lligar-ho. Cobrim d’aigua a pell i hi afegim unes fulles de llorer. Tapem i deixem fer xup-xup. Quan el pollastre sigui ben tendre afegim la picada diluïda amb aigua bullint.