Tomàquets de Montserrat buit de tomating/hort dels sabors farcit d'humus de mongeta del ganxet filaire del bages

Ingredients

  • 8 Tomàquets de Montserrat buits mitjans o bé 4 de grossos
  • 150 g de mongeta del ganxet filaire seca
  • Bicarbonat
  • 50 gr de cansalada viada curada
  • 1 cullera sopera de tahin ( pasta de sèsam)
  • 1 dent d' all
  • Sal
  • Pebre negre
  • Oli d´oliva verge extra

Preparació

El dia abans posem les mongetes en remull (el doble d' aigua que de mongetes) i amb 50 g de bicarbonat per quilo de mongetes. Les deixem un mínim de 12 hores.

Un cop passat el temps, les escorrem i les posem en un cassó amb aigua freda fins a quedar ben cobertes. L'aigua ha de quedar un dit per sobre de les mongetes ( uns 3 cm ).

Les tapem i ho posem a bullir. Un cop bull, vigilar que no sofregeixi, desescumem, i abaixem el foc al mínim i tapem. Hem d' anar vigilant que sempre estiguin cobertes d' aigua; si cal, n' hi afegim de freda fins a cobrir-les nou.

Remenar amb cullera de fusta o plàstic. Un cop cuites, les salem, remenem i les deixem al foc 5 minuts més.

Finalment les retirem del foc i les deixem refredar a la mateixa cassola destapada.

Netegem el tomàquets i tallem la part superior, els destapem.

Al vas de la batedora, hi posem les mongetes escorregudes, un rajolí d' oli, una cullerada de tahin , la dent d' all, la sal i un polsim de pebre negre. Ho batem tot, fins a aconseguir una pasta espessa.

Tallem la cansalada viada a tires estretes i les torrem en una paella amb un rajolí d' oli. Omplim els tomàquets amb la pasta de mongetes, i ho decorem amb les tires de cansalada i un rajolí d' oli per sobre

Tallem la cansalada viada a tires estretes i les torrem en una paella amb un rajolí d' oli.

Omplim els tomàquets amb la pasta de mongetes, i ho decorem amb les tires de cansalada i un rajolí d' oli pe