Tàrtar de tonyina amb tomàquet pebroter i carbassó de les arnaules

Ingredients

  • 400 g de tonyina
  • 600 g de tomàquet pebroter
  • 400 g de carbassó
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sèsam
  • Salsa de soja
  • Vinagre de Mòdena
  • Pebre negre
  • Sal fina

Preparació

Rentar el carbassó i tallar a daus d’1 cm. Saltejar amb una mica d’oli d’oliva verge extra i escórrer sobre paper absorbent. Reservar-lo a la nevera.. Escaldar els tomàquets 30 segons, i deixar-los refredar en aigua amb gel. Pelar i tallar a dauets de 0,5 cm, escórrer en un colador i reservar el tàrtar a la nevera.

Per fer el tàrtar de tonyina es recomana deixar la peça dins del congelador uns 10-15 minuts; així agafarà rigidesa i serà més fàcil de tallar. Treure del congelador, taller en dauets de 0,5 cm i reservar a la nevera.

Posar el carbassó en un bol, afegir una mica d’oli d’oliva verge extra, sal i pebre, barrejar tot i posar a la base del plat, utilitzant un motllo. Posar el tàrtar de tomàquet en un altre bol, una mica d’oli d’oliva verge extra, sal i unes gotes de vinagre de Mòdena; barrejar i posar sobre el carbassó, fent una mica de pressió, perquè al treure el motllo no es desfaci. En un tercer bol, amanir el tàrtar de tonyina amb una mica d’oli d’oliva verge extra, sèsam i salsa de soja al gust, barrejar i posar sobre el tàrtar de tomàquet. Finalment, es treu el motllo i es pot acompanyar el plat amb unes torradetes.