Salmorejo amb tomàquet mamella de monja i remolatxa de can calafell

Ingredients

  • 400 g de tomàquet Mamella de Monja
  • 200 g de remolatxa
  • 60 ml d’oli d’oliva extra verge Verdal Manresa
  • 1 dent d’all
  • 800 g de pa sec
  • 1 cullerada sopera de vinagre de poma
  • Sal i pebre al gust
  • Maduixes i alfàbrega per a decorar

Preparació

Bullir la remolatxa sencera i sense pelar uns 40 minuts, depenent de la mida; han de quedar toves. Refredar, pelar-les i tallar-les a daus.

Netejar els tomàquets, treure’n el peduncle i tallar-los també a daus. Barrejar tots els ingredients, triturar afegint aigua fins aconseguir la textura desitjada i passar-lo pel colador. Rectificar si cal (sal, pebre, vinagre, oli,…)

Tallar a daus petits les maduixes i posar-les al plat amb unes fulletes d’alfàbrega i servir el salmorejo en gerra.