Salmorejo amb tomàquet mamella de monja i remolatxa de can calafell
Ingredients
- 400 g de tomàquet Mamella de Monja
- 200 g de remolatxa
- 60 ml d’oli d’oliva extra verge Verdal Manresa
- 1 dent d’all
- 800 g de pa sec
- 1 cullerada sopera de vinagre de poma
- Sal i pebre al gust
- Maduixes i alfàbrega per a decorar
Preparació
Bullir la remolatxa sencera i sense pelar uns 40 minuts, depenent de la mida; han de quedar toves. Refredar, pelar-les i tallar-les a daus.
Netejar els tomàquets, treure’n el peduncle i tallar-los també a daus. Barrejar tots els ingredients, triturar afegint aigua fins aconseguir la textura desitjada i passar-lo pel colador. Rectificar si cal (sal, pebre, vinagre, oli,…)
Tallar a daus petits les maduixes i posar-les al plat amb unes fulletes d’alfàbrega i servir el salmorejo en gerra.