Hamburguesa de llegums del bages amb kètxup de tomàquet verd de marge

Ingredients

Per l’hamburguesa:

  • 150 g de llenties cuites Pebre vermell de “la vera “
  • 150 g d’arròs extra Montsià bullit
  • 1 ceba picada
  • 4 cullerades soperes d’ oli d’ oliva
  • 1 gra d’all picat
  • Sal , pebre
  • 1 cullerada de cafè 50 g. bacó dPalou picat (opcional )
  • 1 cullerada de cafè d’ oli de fum

Per la vinagreta de tomàquet:

  • 50 g de daus tomàquet
  • 20 g de ceba tendre picada
  • 5 g d’alfàbrega
  • 1 cullerada de cafè de mostassa
  • 100 g d’oli d’oliva
  • 25 g de vinagre balsàmic
  • Sal , pebre.

Quètxup Verd de Marge per ½ litre aprox:

  • 1kg. de tomàquet verd de marge madur
  • 1 ceba gran
  • 10 g de mostassa
  • 1 pebrot verd
  • 5 g de sal
  • 1 gra all
  • 1 pessic de canyella en pols
  • 50 g mel
  • 1 pessic de pebre negre
  • 60 ml de vinagre poma
  • Oli oliva
  • 5 g de pebre vermell dolç
  • 2 claus molts als morter

Preparació

Sofregim l’ all , la ceba i el bacó amb oli d ‘ oliva , al final i fora el foc posar el pebre vermell. Triturar arròs i llenties amb un xic aigua de cocció de les llenties. Afegir el sofregit , sal i pebre. Fem forma i marquem a la planxa.

Tallem la ceba, el pebrot i l´all a dauets, i sofregim amb oli a foc lent. Escaldem els tomàquets, els pelem i els tallem a daus petits. Afegim el tomàquet al sofregit, i deixem fer xup xup uns 30 minuts. A mitja cocció afegim la sal. Apartem del foc i triturem. Afegim la resta d´ingredients.

Ho tornem a fer coure a foc lent fins que espessi

Servim la burguer amb el ketchup i la vinagreta de tomàquet