Hamburguesa de llegums del bages amb kètxup de tomàquet verd de marge
Ingredients
Per l’hamburguesa:
- 150 g de llenties cuites Pebre vermell de “la vera “
- 150 g d’arròs extra Montsià bullit
- 1 ceba picada
- 4 cullerades soperes d’ oli d’ oliva
- 1 gra d’all picat
- Sal , pebre
- 1 cullerada de cafè 50 g. bacó dPalou picat (opcional )
- 1 cullerada de cafè d’ oli de fum
Per la vinagreta de tomàquet:
- 50 g de daus tomàquet
- 20 g de ceba tendre picada
- 5 g d’alfàbrega
- 1 cullerada de cafè de mostassa
- 100 g d’oli d’oliva
- 25 g de vinagre balsàmic
- Sal , pebre.
Quètxup Verd de Marge per ½ litre aprox:
- 1kg. de tomàquet verd de marge madur
- 1 ceba gran
- 10 g de mostassa
- 1 pebrot verd
- 5 g de sal
- 1 gra all
- 1 pessic de canyella en pols
- 50 g mel
- 1 pessic de pebre negre
- 60 ml de vinagre poma
- Oli oliva
- 5 g de pebre vermell dolç
- 2 claus molts als morter
Preparació
Sofregim l’ all , la ceba i el bacó amb oli d ‘ oliva , al final i fora el foc posar el pebre vermell. Triturar arròs i llenties amb un xic aigua de cocció de les llenties. Afegir el sofregit , sal i pebre. Fem forma i marquem a la planxa.Tallem la ceba, el pebrot i l´all a dauets, i sofregim amb oli a foc lent. Escaldem els tomàquets, els pelem i els tallem a daus petits. Afegim el tomàquet al sofregit, i deixem fer xup xup uns 30 minuts. A mitja cocció afegim la sal. Apartem del foc i triturem. Afegim la resta d´ingredients.
Ho tornem a fer coure a foc lent fins que espessi
Servim la burguer amb el ketchup i la vinagreta de tomàquet