Idees d’elaboració
Tomàquet pelat i oli d’oliva verge extra calent amb herbes i all si es vol. Per exemple quatre cantos.
El mateix que confitat però combinat amb vinagre i vi blanc. Per exemple pare Benet.
Per utilitzar com a salsa crua. Per exemple el rosa ple.
Triturar i deixar caure a poc a poc amb un drap sense pressionar. Per exemple el cor de bou.
Rodanxes gruixudes cuites a la graella o planxa. Per exemple pebroter.
Rodanxes gruixudes com a base amb altres ingredients a sobre (verdures, conserves o embotits). Per exemple el cor de bou.
Pelat i picat ben fi i combinat amb els ingredients de l’steak tàrtar clàssic. Per exemple esquena verd.
Rodanxes fines intercalades amb formatge fresc, purés de llegums o amanida. Per exemple el de Montserrat o rosa.
De tomàquet amb mozzarella, amanit amb oli i alfàbrega. Per exemple tomàquet verd de marge.
Es pot servir fred o calent i el farcit pot ser tant de carn o peix com de verdures. Es pot pelar i farcir pel peduncle extret. Per exemple l’esquena verd.
Triturar el tomàquet sencer i posar a congelar, remenant de tant en tant perquè quedi com un granissat. Per exemple el cor de bou.
Per fer un wok de verdures, tallant el tomàquet a tires. Per exemple el pebroter.
Amanides combinant diversos tomàquets. Per exemple, bombeta, esquena verd i Montserrat.
La paret del tomàquet tallada a daus petits i combinats amb ceba picada, coriandre fresc i suc de llima. Per exemple el rosa ple.
Tomàquet pelat i cuit amb la meitat del seu pes en sucre fins a obtenir una textura concentrada, es poden afegir espècies o altres verdures com ceba o pebrot. Per exemple el cor de bou.
Tallar el tomàquet a grills, sense pell i coure al forn 2 hores a 100ºC. Per exemple el pare Benet.