Com conservar-los
L’ideal seria comprar-los en el seu punt òptim de maduració i tenir-los de 2 a 3 dies com a màxim a temperatura ambient, però com que sabem que la vida és més complicada, us donem uns consells de conservació.
Si els comprem verds
L’ideal seria deixar-los 2 o 3 dies a temperatura ambient abans de consumir-los, amb el peduncle cap avall. També els podem posar en el recipient de la fruita, si pot ser a prop dels plàtans si ens interessa que madurin més ràpidament per acció de l’etilè.
Si en tenim molts
Podem fer salsa i congelar-la en proporcions d’una o vàries racions, assecar-los al sol o bé al forn, o fer-ne conserva o melmelada a temperatura ambient.
Si els tenim madurs, i no tenim temps de cuinar-los o menjar-los
Els podem posar al calaix de la verdura dins la nevera. A l’hora de consumir-los els traurem un parell d’hores abans i els menjarem a temperatura ambient. Potser haureu sentit alguna vegada que els tomàquets no es poden posar a la nevera perquè perden aroma. Si bé el millor és comprar-los al punt i consumir-los, és preferible posar-los a la nevera que no pas que es facin malbé.