La Festa del Tomàquet arriba a la 9a edició amb energia i entusiasme
La festa retorna cada any per ajudar a revertir la situació en allò que li és possible: intentar escurçar les cadenes de distribució perquè el pagès s’hi pugui guanyar millor la vida i que això reverteixi en el territori i la seva gent. Donar a conèixer el producte local, generar sinergies amb altres agents del territori com la restauració, o generar, entre d’altres, orgull del producte local són alguns dels propòsits de la festa.
Del 18 al 29 de juliol de 2025, hem programat un munt d’activitats amb la voluntat de donar a conèixer el producte estrella de la nostra horta, el dia a a dia de la nostra pagesia i remarcar la importància del consum de proximitat i de temporada.
Aquest any, el municipi convidat és Castellnou de Bages, i el producte estrella els formatges i derivats làctics.
Dissabte, 26 de juliol, Mercat del Tomàquet al Passeig Pere III
Consulta tota la programació!
Estem treballant en la programació de 2025. Pròximament estarà a la vostra disposició
ACTIVITATS PROGRAMA
Festa del Tomàquet 2025:
La Festa del Tomàquet del Bages, l’esdeveniment al voltant del producte estrella de l’horta bagenca, celebrarà la novena edició del 18 al 27 de juliol. La festa tindrà els formatges i derivats làctics com a producte convidat.
Com cada any, el programa inclourà diferents jornades tècniques, showcookings, degustacions, visites a productors, el tradicional Mercat del Tomàquet i moltes activitats més! Aquest any també s'incorporen diverses activitats vinculades a la transhumància d'un ramat de cabres, que arribaran a Manresa el divendres 18 de juliol, procedents de la platja, a través del camí ramader de Marina.
L’últim dia, el dissabte 26, es tornarà a fer el Mercat del Tomàquet al Passeig Pere III.
La Festa del Tomàquet és:
- Un homenatge a la nostra pagesia
- Una manera de consumir, pròxima, local i coherent
- L’exaltació del producte de temporada
- La potenciació d’una distribució coherent i de proximitat
- L’arrelament a un territori i a un paisatge
- Admiració per la Séquia de Manresa, el canal que fa 600 anys que ens dona aigua
- Un agraïment a la restauració bagenca que aposta pel producte de proximitat
- Una picada d’ullet a totes les persones que guarden i cuiden les llavors
- Un espai de reflexió i relació amb l’entorn del producte estrella de la nostra horta

Producte convidat: el formatge i els derivats làctics
La festa manté l’aposta pel producte convidat, amb la voluntat de donar a conèixer els diversos productes que s’elaboren a la comarca. Enguany, seran els formatges i els derivats làctics.
El formatge i els derivats làctics són un producte artesà que resulta d’un procés manual, d'un coneixement transmès de generació en generació i d'una profunda connexió amb el territori.
Quan la llet prové de ramats propis o de proximitat, a més d’oferir-nos un producte de gran qualitat que contribueix a generar riquesa en ambients rurals, ajuda a la prevenció d’incendis i al manteniment del paisatge, a la conservació de la biodiversitat i a la millora ambiental
Organitzadors
