Gabriela Serra

Gabriela Serra

Gabriela Serra i Frediani (Mataró, 1951). S’organitza políticament l'any 1973 a les Comissions Obreres d'Ensenyament, però immediatament s’integra a les Plataformes Anticapitalistes d'Ensenyament, vinculades a Círculos Obreros Comunistas (COC), un dels nuclis sorgits del Front Obrer de Catalunya (FOC). Amb el COC, Gabriela Serra s’introdueix ja per sempre en l'esquerra extraparlamentària i va acabar al Moviment Comunista de Catalunya. Des del Front de Mestres, la destinen a Santa Coloma de Gramenet.

Ha estat també presidenta de l'Associació de Veïns de Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet, membre de les Brigades Internacionals de Pau a Guatemala entre 1987 i 1989 i presidenta de la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament. També ha estat militant de Cercles Obrers Comunistes i del Moviment Comunista (MC). Actualment és membre d'Entrepobles, la Fundació per la Pau, el Centre d'Estudis per la Pau, la Plataforma Pau i Democràcia i l'Assemblea Nacional Catalana.

De cara les eleccions al Parlament de Catalunya de 2015, va ser candidata de la Candidatura d'Unitat Popular - Crida Constituent després de ser escollida en primàries, esdevenint diputada al Parlament.

L'octubre de 2018 va incorporar-se com a membre del Consell Assessor per a l'impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent.

Vídeos relacionats