Pau Alabajos

Pau Alabajos
Cantautor i activista cultural

Pau Alabajos. Torrent, 1982. Pau Alabajos és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València i té una dilatada trajectòria artística lligada a la música i als escenaris. Des de 2002 ha publicat vuit treballs discogràfics (Futur en vendaTeoria del caosUna amable, una trista, una petita pàtriaPau Alabajos diu Mural del País Valencià de Vicent Andrés Estellés, Pau al PalauL’amor i la ferocitatCiutat a cau d’orella i Les hores mortes)

Dins de l’àmbit literari, ha musicat versos de Vicent Andrés Estellés, Miquel Martí i Pol, Salvador Espriu, Maria Mercè Marçal, Bartomeu Rosselló Pòrcel i altres autors contemporanis.

A més a més, imparteix tallers didàctics en instituts de secundària i universitats sobre la poesia de Vicent Andrés Estellés i sobre el moviment cultural de la Nova Cançó.

L’any 2017 participa en el projecte teatral Vives, escrit i dirigit per Gabriel Ochoa, interpretant en directe les cançons de la banda sonora de l’espectacle i, compartint escenari amb els actors Sergio Caballero i Laura Romero.

La seua opera prima en l'àmbit de la dramatúrgia es titula Hotel Fontana (Bromera, 2019). Es tracta d’un projecte de teatre documental sobre la Guerra dels Balcans i es centra concretament en un dels episodis més terribles de la història europea recent: el genocidi de Srebrenica. Aquesta obra va ser guardonada amb el XLV Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi i amb el XXXI Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians.

Darrerament, ha publicat El tocadiscos de Joan Fuster (Bromera, 2022), un espectacle teatral dirigit per Gabriel Ochoa i Maria Almudéver, que coincideix amb el centenari del naixement de l’assagista de Sueca, i que compta amb els actors Alfred Picó i Lara Salvador sobre les taules i la col·laboració de Feliu Ventura, Mireia Vives, Meritxell Gené, Sandra Monfort, Pep Gimeno “Botifarra”, Gemma Humet, Xavier de Bétera, La Maria i altres artistes, que sumen les seues veus a la de Pau Alabajos per a cantar en viu i en directe algunes de les cançons més emblemàtiques de la lluita antifranquista. Una gira amb més de trenta actuacions entre els anys 2022 i 2023 avalen aquest projecte a mig camí entre la literatura, el teatre i la música en directe.

 

Vídeos relacionats