Claudio Rodríguez Fer

Claudio Rodríguez Fer
Poeta, narrador, autor teatral i assagista en gallec

És un poeta, narrador, autor teatral i assagista en gallec. Va reunir la seva lírica en Amores e clamores, la seva narrativa en Contos e descontos i la seva poesia visual en Cinepoemas, Corpoètica i Criptograías, obra prologada per Gramoneda. Ha estat traduït a nombrosos idiomes i el seu poema A cabeleira es va publicar en setanta llengües de cinc continents. La seva poesia ha estat traduïda al català per Marta Pessarrodona i altres traductors en Bellesa o barbàrie.

Ha rebut diversos premis en diferents àmbits: Literatura (Premio de la Crítica per Tigres de ternura), investigació (Premio Losada Diéguez per Poesía galega i per A literatura galega durante a guerra civil), acadèmic (Premio Extraordinario de Doctorado de la Universidade de Santiago de Compostela), cívic (Premio Galiza Mártir de Memoria Histórica) i internacional (Premio y Medalla de la Academia Internacional Eminescu de Rumanía).

Dirigeix la Càtedra Valente de Poesia i Estètica i la revista Moenia de la Universitat de Santiago de Compostela, coordina juntament amb Carmen Blanco els quaderns Unión Libre. Va ser professor universitari a Nova York, París i Bretanya ( On va ser Doctor Honori Causa). Va publicar traduccions, assaig i edicions a l’entorn d’Emily Dickinson, Dostoiesvski, Verme, Cavafis, Antonio Machado, Borges, Cernuda, Neruda i nombrosos escriptors gallecs com Castelao, Pimentel, Dieste, Fole, Cunqueiro, Granell, Luz Pozo Garza, Valente, etc.

Vídeos relacionats