Ismael Sempere

Ismael Sempere
Poeta, actor i activista cultural

Ismael J. Sempere Mirón (Alfafara, 1995) És poeta, actor i activista cultural. És graduat en Filologia Catalana per la Universitat de València i en Estudis Superiors d’Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona.

Com a actor fa les seues primeres passes al Grup de Teatre d’Alfafara, en arribar a València entra a formar part d'Assaig, Grup de Teatre de la Universitat de València i participa com a actor en el projecte europeu Escena Erasmus. Més tard, treballa en diversos muntatges teatrals a València i Barcelona i comença la seua formació a l’ESAD de Barcelona.

Actualment treballa en la companyia Criatura Teatre, de la qual és fundador junt amb la Raquel Garabal.

Pel que fa a l’escriptura, en 2019 publica el seu primer poemari, Pan de luna, XXII Premi Marc Granell - Vila d'Almussafes, i, el 2020, Sem, XVII Premi Universitat de València d'Escriptura de Creació en la modalitat de poesia en valencià.

Ha participat en diversos esdeveniments literaris com el festival Barcelona Poesia, la Setmana del Llibre en Català, la Fira del Llibre de València, el festival Mostra Viva del Mediterrani, l’Estiuvers o el festival de poesia de València Vociferio.

Des de l’any 2022 coordina la Festa de la Poesia de la Mariola al seu poble.

Vídeos relacionats