Martí Boada

Martí Boada
Científic ambiental i geògraf

És científic ambiental i geògraf, i director de la Fundació Centre d'Art la Rectoria, de Sant Pere de Vilamajor.[1]

Està doctorat en Ciències Ambientals (UAB, 2002) i llicenciat en geografia a la Universitat Autònoma de Barcelona. També és llicenciat en Estudis Catalans per la Universitat de Perpinyà.

La tasca pedagògica de Martí Boada en l'àmbit de l'educació ambiental va començar l'any 1978, amb l'engegada de «Natura de Can Lleonart», al Parc Natural del Montseny, una de les primeres experiències en educació ambiental a Catalunya. Durant el temps que va estar com a responsable de Can Lleonart, complementant les tasques d'educació ambiental, es van aconseguir diferents línies de recerca orientades al coneixement del mitjà: treballs de registres continuats de fenologia de la flora i la fauna, estudis i registres de dades sobre les relacions tròfiques i etiològiques de les poblacions de vertebrats i treballs de dades de caràcter soci ecològic.

Dotze anys més tard es va incorporar com a professor i investigador en la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de llavors, és docent en les llicenciatures de geografia i ciències ambientals i altres estudis de postgrau. També es va incorporar com a investigador al centre d'Estudis Ambientals de la UAB, que posteriorment es va convertir en l'ICTA (Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals), on treballa en projectes centrats en els camps de canvi ambiental global i la biodiversitat des d'una perspectiva social, centrada particularment en el sistema urbà i els boscos.

És coautor de més d'una quarantena de llibres de pensament i divulgació científica, ha encapçalat expedicions científiques com la portada a terme el 2014 al Yasuní (Amazones de l'Equador) amb l'Institut Biotropical, la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona.

A Catalunya en l'àmbit de les ciències de la natura ha participat en esdeveniments històrics com ara les Primeres Jornades Ornitològiques dels Països Catalans, dutes a terme el maig de 1997 al Palau Montcada a la comarca del Baix Cinca.

Vídeos relacionats