Oriol Texidor

Oriol Texidor

Oriol Texidor és arquitecte per la Universitat Politècnica de Catalunya. Es forma en les arts plàstiques de manera autodidacta, mitjançant un viatge de quatre anys que el porta a visitar i estudiar els principals museus europeus per a conèixer la Història de l’Art, i a retirar-se un temps a les muntanyes, en solitari, on començarà a pintar. 

Guardonat amb el 3er Premi al Concurs Internacional Anchipurac esCultura, San Juan – Argentina (2018), Premi-Beca Cal Massó d’Art Contemporani – Reus (2008), 1r Premi al Concurs Biennal de Pintura Jove de la Generalitat de Catalunya (2004), 1r Premi Internacional del Cercle de Belles Arts de Lleida (2003), 1r Premi en el Concurs Jaurena Art de Pintura (2003), Premi a la Pintura Jove Sala Parés (2002).

Ha estat Artista Resident convidat per diversos museus nacionals i internacionals: Artist in Residence al Werkhuis Maastricht Noordoost (2017) ,al Stichting Grafische Atelier, Holanda (2017), a Cal Gras Residència d’Artistes Avinyó (2016), al Museu Molí Paperer de Capellades (2016), a l’Escola de Ceràmica I Centre d’Artesania de La Bisbal, La Bisbal d’Empordà (2015), a Résidence d’Artistes IFITRY- Centre d’Art Contemporain, Essaouira, Marroc (2014).

Conferenciant al Foro de Espiritualidad de Logroño – Universidad Popular de La Rioja, al Centre Cultural de Terrassa, a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, a l’Escola Massana Centre d’Art i Disseny, i a diverses biblioteques i centres educatius.

La seva obra es troba en col·leccions d’art a Espanya, Holanda, França, Bèlgica, Alemanya, Marroc, Anglaterra, Portugal, Àustria, Argentina i Emirats Àrabs.

Ha impartit docència a l’Escola Massana (2021-…), a l’escola Internacional Metàfora Studio Arts (2013-…), al Centre Jujol Can Negre de Sant Joan Despí (2015-2018), i a l’Escola de Ceràmica de La Bisbal (2011-2015), i ha organitzat workshops en múltiples ocasions dins les programacions expositives de diversos museus, centres educatius i galeries d’art dins i fora del país.

L’any 2007 uneix la seva formació d’ arquitecte amb la pràctica artística creant l’estudi ar+quitectura plàstica, especialitzat en intervencions artístiques en l’arquitectura.

El seu testimoni ha estat publicat en dos llibres: ‘Espirituals sense religió’ (Fragmenta, 2015), ‘La experiencia contemplativa’ (Kairós, 2017).

 

Vídeos relacionats