Mònica Rikic

Mònica Rikic

Mònica Rikic és una artista electrònica. Enfoca la seva pràctica al codi, l'electrònica i objectes no digitals per crear projectes interactius sovint emmarcats com a jocs experimentals. El seu interès rau en l'impacte social de la tecnologia, la convivència humà-màquina-huma i la reapropiació de sistemes tecnològics per repensar-los a través de l'art. Des d'enfocaments educatius fins a experimentacions sociològiques, els vostres projectes proposen noves maneres d'interactuar amb l'entorn digital que ens envolta. 

Amb els seus projectes ha participat a festivals com Ars Electronics, Sónar o FILE, entre d'altres. Ha realitzat residències artístiques a TAG a Montreal, QUT-The Cube a Austràlia, Platohedro a Medellín, Medialab Prado a Madrid, i Etopia a Saragossa. Actualment forma part de dos projectes de Creative Europe: Contested Desires i ARTificial Intelligence Lab. 

Ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Cultura de Catalunya 2021, i també al Japan Media Arts Festival, AMAZE Berlin, Margaret Guthman Musical Instrument Competition (Atlanta) i amb una beca Leonardo per a Investigadors i Creadors Culturals de la Fundació BBVA 2018. 

 

 

Vídeos relacionats