Franziska Ullmann

Franziska Ullmann

Franziska Ullmann (Baden bei Wien, Austria) va estudiar arquitectura a la Universitat de Tecnologia de Viena el 1975. La seva trajectòria i interessos, molt variats, van del projecte a l'ensenyament, de l'urbanisme a la defensa dels drets de les dones, de l'arqueologia a la teorització sobre l'espai arquitectònic

La seva experiència com a docent va començar com a lectora a la Universitat d'Arts Aplicades de Viena al curs dirigit per Hans Hollein on va estar fins al 1995, quan va passar a ser professora d'Espai i Forma a l'Escola d'Arquitectura de la Universitat de Stuttgart.

Ha estat Professora visitant al GSD de Harvard el 2000 i 2005, i Jurat extern a la mateixa escola el 1998, 1999 i 2006. Ha estat també professora convidada del Màster Laboratori de l'Habitatge Sostenible segle XXI, a l'ETSAB, com a conferenciant al curs 2008-2009 i com a responsable del taller Laboratori el curs 2011-2012.

Entre les seves obres més reconegudes hi ha el projecte per al conjunt de d’habitatges Margarete Schütte-Lihotzky, anomenades inicialment FrauenWerkstadt, a Viena.

 

Vídeos relacionats