Tots els noms propis que han compartit amb nosaltres coneixements i experiències.

Josep Pedrals

Josep Pedrals es dedica a la poesia des de diversos fronts: escriu llibres d'investigació en el gènere (assajos novel·lats sobre poètica i vida), recita poesia de forma professional (ha actuat per Europa, Amèrica i Àsia), explica la poesia en cursos i conferències (en Universitats, Instituts i Escoles), difon i divulga la poesia en diversos mitjans de comunicació (actualment a El País), ha muntat celebracions poètiques de tot tipus i periodicitat (va conduir durant 13 anys l'històric cicle poètic del bar Horiginal i actualment dirigeix el festival Barcelona Poesia), posa versos a la música de diversos compositors, expandeix la teatralitat del vers, etcètera.

Les seves principals aportacions en format llibre són “Escola italiana(2003), “El furgatori(2006), “El romanço d’Anna Tirant(2012, premi Lletra d'Or), “Exploradors, al poema!(2014), "Els límits del Quim Porta" (2018; premi Homo Fabra; premi Llegir en Cas d'Incendi; premi Ciutat de Barcelona de Literatura), "El joc del penjat" (2022) i “Confessió del goliard(2022).

En el camp teatral, cal destacar les obres “Wamba va!(Mercat de les Flors, 2005), “En comptes de la lletera(Temporada Alta, 2011), “El furgatori(La Seca, 2012), “Safari Pitarra(TNC, 2014), “Fang i setge(Teatre Victòria, 2016), la traducció del clàssic “Esperant Godotde Samuel Beckett (Sala Beckett, 2019) o la peça que ha esdevingut un clàssic del teatre Maldà, “Nadales(2018-...).

Les seves peces més destacables en el camp de la música es troben als discos “El motí(música de Pep Vila, 2007), “En/doll(música de Guillamino, 2007), i, amb Els Nens Eutròfics, “Esquitxos ultralleugers(2009) i “En helicòpter(2013).

Va guanyar el Premi Time Out Barcelona al millor Artista de l'any 2014 i el Premi Lletra 2019 al millor projecte de Literatura Digital com a membre de l'equip de "Deep Blue Rhapsody".

 

east
Judith Colell i Pallarès

Judith Colell i Pallarès  és una directora, guionista i productora de cinema catalana. És presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català.

Va llicenciar-se en Història de l'Art a la Universitat de Barcelona i posteriorment la Universitat de Nova York va atorgar-li el Certificate in Film.

El 1991 debutà com a directora i guionista en el curtmetratge Clara Foc. L'any 1996 el seu curtmetratge Escrit a la pell va estar nominat al Premi Goya com a millor curtmetratge de ficció. El 1996 participà en la pel·lícula col·lectiva El domini dels sentits, en què cada episodi està basat en un dels cinc sentits; Colell dirigí i fou coautora de l'episodi «La vista». Ja en solitari, dirigí Dones (2000), el seu primer llargmetratge, basat en el llibre del mateix títol de Isabel-Clara Simó. El 2004 va fer la seva incursió en el món del teatre, quan va dirigir l'obra Amor matern, un text d'August Strindberg.  El 2006 va dirigir 53 dies d'hivern. El 2010 va codirigir amb Jordi Cadena la pel·lícula Elisa K, basada en la novel·la Elisa Kiseljak de Lolita Bosch. Aquest film va obtenir el Premi Especial del Jurat al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià de 2010 i el Premi Nacional de Cinema de la Generalitat de Catalunya.

Entre 2011 i 2015 va ser vicepresidenta de l'Acadèmia del Cinema Espanyol. Ha treballat com a professora a la Universitat Pompeu Fabra, a la Universitat de Girona, al Taller de guionistes i a l'Institut Sant Ignasi de Sarrià. Des de 2017 és la directora del Grau de Comunicació audiovisual de la Universitat Ramon Llull,[3] i des de juny de 2021 és presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català.

 

 

 

east
west 19 de 37 east