Homo Sapiens Sapiens, d'on venim? A on anem?

1:08:12 h
Eudald Carbonell i Roura és arqueòleg i doctor en Geologia de Quaternari per la Universitat Pierre i Marie Curie, París VI (1986)

Eudald Carbonell i Roura és arqueòleg i doctor en Geologia de Quaternari per la Universitat Pierre i Marie Curie, París VI (1986), i l’any 1988 va obtenir el títol de doctor en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Des de l’any 1999, ocupa la càtedra de prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili. És investigador principal del Grup d’Autoecologia Humana del Quaternari d’aquesta universitat.

És investigador de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), codirector del Proyecto Atapuerca i vicepresident de la Fundación Atapuerca. Les seves fites científiques més destacades són la creació d’un sistema d’anàlisi de la tecnologia prehistòrica anomenat “sistema lògic-analític” i l’estudi del poblament antic de la península Ibèrica. Ha escrit nombrosos llibres entre els que destaquen ‘El naixement d’una nova consciència’, ‘La consciència que crema’, ‘El sexe social’, ‘L’arqueòleg i el futur’, ‘Cap a una nova consciència’, ‘Encara no som humans’, ‘Planeta humà’, ‘Ens farem humans?’ i ‘Matèria vivent, matèria pensant’.

Relacionats